De masters zijn traditioneel de laatsten die hun BK mogen afwerken. Zondag moesten ze naar de verre Westhoek voor hun BK veldlopen. Het werd een echte triomf want vijf van de zeven deelnemers behaalden een medaille.

De parcousbouwers in Poperinge hadden alvast hun best gedaan en creëerden een merkwaardige spiraal waarin je haast zeeziek werd. Nooit eerder gezien maar de toeschouwers konden hun favoriete atleten wel heel veel keer zien passeren. De oudste masters mannen mochten als eersten rondjes gaan draaien. Luc Dellaert en Marc Mechelinck zijn al veel gewend maar dit hadden ze ook nog nooit gezien. Beide M60’ers liepen een goede wedstrijd en mochten met zilver en brons om hun nek het podium op. (16)

In dezelfde wedstrijd liep ook Ronald Descamps mee. Hij werd tiende en was daar zichtbaar tevreden mee. (12)

Bij de dames +50 slechts een Riemse atlete. Christine De Roose werkte een mooie race af en dat werd beloond met brons bij de W55. (5)

De jonge masters dames kregen dik 4500m voorgeschoteld. Anneleen Vande Riviere mag al terugblikken op een dijk van een seizoen en deed daar nog een bronzen plak bij de W35 bovenop. Linda Hermans was deze winter evenmin weg te slaan uit de voorste gelederen. Op het BK liep ze haar beste wedstrijd van de winter. Ze finishte knap als vierde. (10)

In de laatste wedstrijd gingen de heren M35-40 van start. Xavier Rondas sloot zijn seizoen met een derde plaats bij de veertigplussers af.