Brouwerij Van Steenberge

Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheidvooruitgang en groei. Ze legt de nadruk op traditionele brouwkunst aangepast aan de technologische evoluties en garandeert betrouwbare kwaliteit en service. Respect voor de medewerkers en zorg voor het milieu staan centraal in het beleid.

Water, verschillende mout- en hopsoorten en andere grondstoffen, die allen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen, worden in opeenvolgende stappen verwerkt tot wort, het basisproduct voor bier.

De gisting vindt plaats in cylindroconische tanks aan een temperatuur van 22 à 25 graden, afhankelijk van de gebruikte gist. De warmteproductie van de vergisting wordt geneutraliseerd door een koelvloeistof die tussen de buiten en de binnenwand circuleert.

Onze bieren hebben elk hun eigen gist, wat ieder bier een typisch karakter geeft. De duurtijd kan schommelen in functie vans de hoeveelheid vergistbare suikers.

Na de gisting is centrifugeren noodzakelijk om het grootste deel van de gist te verwijderen. Nadien start het lagerproces.