veldloop in Oudenaarde

3 december 2023

aja, ze noemen ons niet voor niets ‘de Riemse vikings’, want zelfs in de winterse kou met sneeuw kwamen heel wat atleetjes naar Oudenaarde. En de bescherming van de tent deed toch wel extra deugd vandaag; bedankt Werner, je bent een tentheld. 🙂

Ziehier onze knappe deelnemers. Kangoeroes Pauline Landuyt en Briek Van Dessel mochten de spits afbijten. Eerst even achter de voorlopers blijven en de laatste 200m als een pijl uit een boog over de meet.

Bij de jongste benjamins meisjes waren Kjenta De Pauw, Mille-Saga Vereecke en Alix Hellemans/6e trouw van de partij. Met excuses van Werner aan Mille-Saga voor de ongelukkige botsing die voor een bloedneus zorgde.

Ook onze benjamins waren in form. Al snel zagen wij Renaud Stas/5e de top 10 binnenlopen, iets verder zagen wij Warre Van Hamme passeren, even later gevolgd door Emiel De Wever , allen binnen de top 10. Josse De Wever kwam bij de oudste benjamins als 3e aanlopen en ook Emiel De Vreese kwam nog binnen de top 10 aan.

Dan was het de beurt aan de pupillen en alweer werden wij daar verwend met 2 mooie podiumplaatsen. Alexine Rondas mocht op het hoogste schavotje en Febe Baetens haalde brons. Ook een dikke proficiat aan Eloise Van Damme en Fien De Smet die als 9e en 10e over de meet liepen. Bij de 2e jaars streden Elodie Van Gelderen/28e en Marthe Schulte/37e dapper voor hun plekje.

Bij onze pupillen jongens hielden Aster Stas en Over Larsson Vereecke elkaar gezelschap, zij werden 30e en 31e. Ook Robbe Hellemans streed dapper voor plaats 38 en onze moedige Wout Van Hamme en Tiago De Pauw (50e en 51e) liepen ook goed op hun 1200m. Marius Buysse was onze enige 2e jaars pupil vandaag en werd knap 38e.

Ook veel bekende crossgezichtjes bij onze jongste miniemen dames. Amber Baetens werd knap 6e, gevolgd door Amélie Van Gelderen op plaats 12 en Bosofia Goossen op plaats 19. Vriendinnetje Elene Van Damme pakte de 30e plek. Mooi gedaan hoor, dames!

Bij de miniemen jongens mocht Briek Stas supporteren voor z’n vrienden aangezien hij zelf verplichte rust had. Zo zag hij Briek Verdegem knap naar een 11e plek spurten. Warre De Wever en Mathis Colman hielden elkaar de hele wedstrijd gezelschap en werden uiteindelijk 15e en 16e. De enige die bij de oudste miniemen jongens onze kleuren verdedigde, was Djavo De Pauw die knap plek 17 behaalde.

Chapeau aan jullie, atleetjes allemaal en dank aan de gemotiveerde ouders voor hun steun en aanmoedigingen. Onze tent wordt te klein maar daar kunnen wij alleen maar blij om zijn 😉😉.