Als eerste was het de beurt aan sprinter Thomas Van Herreweghe. Hij stond ingeschreven met de 14de tijd op de 100m, wat hem een plaats zou opleveren in de B-finale later op de dag. In de reeksen kwam hij echter over de finish in een tijd van 11.11, wat een 8ste plaats opleverde en dus goed was voor een plek in de A-finale!

De tweede atleet die in actie kwam, was master Tom Meire op de 5.000m. Dit was zijn eerste 5.000m in lange tijd. Hij hoopte op een tijd onder de 16 minuten. Na een sterke eindsprint finishte hij in een fantastische tijd van 15:49.56, wat hem zelfs een clubrecord oplevert! Proficiat Tom!

Vervolgens was het weer de beurt aan Thomas in de reeksen van de 200m. Hier stond hij met de 12de tijd ingeschreven. Aangezien er slechts 8 atleten naar de finale kunnen, hadden we hier zeker niet op een finaleplaats gerekend. Thomas zat in reeks 1 van de 3 en snelde naar een tijd van 22.14. Geldige windmeting, dus een nieuw persoonlijk record. Hiermee werd hij tweede in zijn reeks.
Toen Thomas na de tweede reeks op een voorlopige 4de plek stond, wierp ik een blik naar trainer Glenn Coene. We denken allebei hetzelfde: die finaleplaats is binnen. Gelijk hadden we, want Thomas ging uiteindelijk naar de finale met de 6de tijd.

Na een korte middagpauze was het alweer tijd voor Thomas om op te warmen. Met al een 100m en een 200m in de benen kwam hij over de finish in een tijd van 11.15, wat hem een 7de plaats opleverde.

Anna Sevryugina koos voor de 800m. Anna kwam aan de start zonder veel verwachtingen, aangezien dit haar eerste 800m was na haar zwangerschap. Ze nam een vlotte start, waarin ze 550m op kop liep van het 2de groepje. Ze moest vervolgens een klein beetje lossen, maar kwam de laatste 100m mooi terug op de atlete voor haar. Anna eindigde haar 800m in een tijd van 2:31.30, zoals trainer Marnix had voorspeld.

Een fantastische prestatie waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben! Kleine Dorian is tenslotte nog geen 5 maanden oud!

Ook Joachim Bafort nam deel aan de 800m. Hier stond hij met een 4de tijd ingeschreven, in een, op papier, zeer sterke reeks. Er werd van bij het begin stevig doorgelopen, maar hij liep meteen als derde en heeft deze plaats niet meer afgestaan. In de laatste 150m probeerde Joachim van brons nog zilver te maken, maar de atleet in 2de positie had nog een stevige versnelling in de benen en won zelfs nog. Joachim snelde naar een 3de plaats in 1:52.51, slechts 3 tienden boven zijn record van 1:52.22.

Het zomerseizoen is nog niet lang bezig, maar Joachim nam toch al een aantal medailles huiswaarts. Zo werd hij provinciaal kampioen op de 400m én op de 800m. Ook op het BK studenten in Jambes, eerder deze maand, pakte hij goud op de 800m. Vandaag komt daar dus nog een bronzen medaille bij, zijn eerste medaille op een Vlaams kampioenschap alle categorieën. “Hier had ik vooraf echt voor getekend” laat hij weten.

Proficiat met je bronzen medaille!

Als afsluiter kwam Thomas Van Herreweghe nog een laatste keer in actie. In de finale van de 200m was de vermoeidheid duidelijk merkbaar. Ondanks deze vermoeidheid liet hij toch nog een tijd van 22.36 noteren. Goed voor een 6de plaats op dit Vlaams Kampioenschap. Wat een prestatie!

Moe maar voldaan keerden we terug huiswaarts.