Een fris windje en dito temperaturen zaterdagavond in Gentbrugge. Met die 17 graden konden de atleten nog leven maar de wind blies bijwijlen toch iets te stevig om toptijden toe te laten. Het belette onze masters niet om zich danig in de kijker te lopen. Alle vier onze deelnemers wisten op het podium te staan. Anneleen Vande Riviere liep er haar eerste wedstrijd in Riemse kleuren. Een debuut dat ze extra glans gaf met nog een andere primeur: nooit eerder won ze individueel een Belgische titel. Proficiat!

Anneleen kreeg nog even het gezelschap van een paar andere masters maar nog voor halfweg schudde ze al haar leeftijdsgenotes af. Wat volgde was een lange eenzame solo naar de algemene overwinning bij de masters. In 37.42.45 bleef ze ongeveer een halve minuut boven haar PR. De W35-atlete had stiekem op sneller gehoopt. Voor een toptijd moet alles goed zitten besefte ze echter al gauw. De vreugde voor de eerste nationale plak maakte veel goed.

Ook Marc Mechelinck had op een betere chrono dan 37.53.87 gerekend. In de spurt werd hij bovendien gevloerd voor het goud. En daar baalt elke atleet van. Niettemin toch maar weer een mooie zilveren medaille bij de M60 voor Marc!

Luc Dellaert en vriendin Christine De Roose deden het beiden even goed. Ze wonnen elk brons bij de categorie +55. Luc liep zijn vijfentwintig rondjes in 38.09.81 en Christine had daar 44.50.33 voor nodig.