midweekmeeting in Ninove.

     Op de 300m H startte Flore Vergote voor het eerst in haar prille carrière op de lage horden. Helaas eindigde de start in mineur. Net voor het startschot kwam Flore uit haar blokken en mocht helaas niet meer meedoen. Volgende keer beter Flore!!! Ze nam ook het kogelstoten mee als trainingswedstrijd en gooide de 3kg wegende bol 6m37.  

     Om dochterlief te ondersteunen nam mama Petra Bruggeman ook de Horden voor haar rekening. Aangezien het al een tijdje geleden was dat ze nog eens een 400mH liep (22jaar geleden!) was het terug wat wennen op 76cm hoge obstakels. Na een regelmatige  overschrijding van de horden werd het 70”67. Nog eens oefenen en we doen er nog iets af.

  Voor het eerst in haar carrière (na een lichte aanbeveling van de trainer!!!) startte Anna Sevryugina op de 800m. Nochtans had ze daar niet echt haar zinnen opgezet.. Zou ze het wel aankunnen?  Na een iets te optimistische start liep ze toch nog een heel degelijke race en klokte af na 2’37”52. Voor herhaling vatbaar!?

   Daarna was het de beurt aan Joachim Bafort voor de dubbele baanronde. Zijn doel iets beter dan zijn vorige 1’58”16.  Helaas gooide de regen toch wel wat roet in het eten. Van bij de start zette Joachim zich op kop en gaf die plaats niet meer af. Zijn overwinning werd uiteindelijk beloond met 1’57”45. Hiermee was hij de snelste van de 4 reeksen. Toch vond hij dat het beter kon aangezien de combinatie van gladde piste en te korte spike pinnetjes hij uitgleed in de bochten.

Ten slotte waren en nog 2 reeksen 3000m  die zoals gewoonlijk later van start gingen dan de planning.

         Marc Mechelink was als eerste aan de beurt. Na een regelmatige race stopte de klok na 10’43”97. Toch al een stuk vlugger dan zijn vorige 10’54 die hij op 18-06 neerzette. Blijven volhouden Marc. Voor een M60 kan zo’n prestatie toch wel tellen.  Als laatste was het de beurt aan Ruud Naudts. En of het een goede wedstrijd was. Zijn PR 9’17”89  dateerde al van 24-06-2015. Nadat hij dit jaar al zijn PR’s verbetert had op 5000m en 1500m kon de 3000m nu niet achterblijven. We gingen dan ook voor een tijd  onder de 9’15. Halfweg zat hij ongeveer 2,5” achter op schema. Maar de aanmoedigingen deden hun werk . Ruud perste er nog sterke laatste ronde uit en kreeg 9’13”81 achter zijn naam. En of hij er deugd van had toen hij zijn tijd hoorde!!!