NIEUW Belgisch record voor onze masters!

Zondag 4-09-2022 is AS Rieme met een sterke delegatie masters en jongeren afgezakt naar Vlaams-Brabantse Leuven . Reeds vroeg in de voormiddag mocht ons eerste team masters dames  4x100m aantreden.  Hier tekenden startloopster Tine Ghyselen ,dan Tineke De Jaeger, gevolgd door Petra Bruggeman en slotloopster Nadia De Rycke present.  Met vlotte wissels zetten onze dames een sterk algemeen clubrecord masters dames neer en werden mooi 2de , de zilveren medaille die ze mochten in ontvangst nemen was dan ook meer dan welkom. We mogen hierbij niet vergeten dat ons team al een W40 team is . Hun tijd van 55”81 mocht er dan ook zijn. Vermeldenswaardig, de winnaar AZW bleek samen 23 jaar jonger zijn dan ons team! Proficiat dames.

            Dan was het de beurt aan ons masters mix-Team 4x400m. Met meer dan gewone aandacht keken we uit naar de strijd met het sterke CABW, de (nieuwe) Belgische recordhouders  met 4’01”81.

Ons team bestond uit David Peerden-Petra Bruggeman-Christophe Raes en Linda Hermans. Ik had vooraf uitgerekend wat onze atleten zouden kunnen en ik kwam tot de vaststelling dat wij dat BR tot op 1” zouden kunnen benaderen.  Dus spanning troef op voorhand.

David startte als een volleerd 400m-loper: niet te snel en zeer goed gedoseerd. Met een tijd van net boven de 61” deed hij ruim wat we mochten verwachten. Nagenoeg in 7de stelling kreeg Petra  de stok, we mochten ons verheugen in een sterk staaltje lopen want na een heuse inhaalbeweging (net onder de 61”) konden we de stok in 2de positie afgeven aan Christophe. Toen liep enkel CABW voor ons maar onze ex-olympiër liep de race alsof zijn leven er van afhing en gaf al met ruime voorsprong na ( iets onder de 56”) de stok door aan Linda. Ook zij liep een race waar we met verstomming stonden. Linda wist dat ze de op papier betere Liesbeth Dreesden van CABW achter haar moest houden. En warempel, ze naderde op geen meter. Linda liep misschien een van de races van haar leven en na (net boven de 61”) kwam ze  afgescheiden zegevierend  na 3’59” 26 over de meet. Ze moest hiervan wel enkele minuten bekomenJ Een heel scherpe chrono onder de 4’ ,Belgisch kampioen en een nieuw Belgisch record! Uiteraard een vestiging van een sterk clubrecord. Proficiat aan ons mix-team masters!!!

                        Daarna was het de beurt aan ons jong team die zich toonde bij de mixed relays 4x400m alle categorieën. Victor De Poorter was onze startloper en na iets meer dan 54” gaf hij de stok door aan Lara Hemelsoet. Heel goed hoor Victor! Lara van haar kant had me beloofd dat het beter kon dan op het PK en hield woord. Haar tijd van rond de 63” was een leuke opsteker en zo gaf ze de stok aan Daan Bostyn. Daan die daags voordien zij PR op de 800m liep in 1’58”61 had nog steeds heel goede benen en klaarde de klus net onder de 54”. Slotloopster Flore Vergote deed het meer dan behoorlijk met een tijd rond  de 60”60. Hiermee bewees ze dat ze klaar is voor de 300mH komend weekend op de Belgische kampioenschappen cadetten.  Ons jeugdig team werd finaal 7de en mag daar heel fier op zijn. Proficiat met jullie clubrecord van 3’51”73!

            Als laatste kwamen onze masters dames 4x800m. Ondertussen was het heel warm geworden met een heel strakke wind. Op papier had ons AS Rieme team wel de beste papieren, alhoewel…  Anneleen Vande Riviere liep heel attent de eerste ronde in 2de positie om in de 2de ronde de kop te nemen en als eerste de stok door te geven aan Linda Hermans. De tijden waren  minder belangrijk!  Op het BK telt de kleur van de medailles!  Linda had haar 400m uit de mixed relays  goed verteerd en gaf met een nog  grotere voorsprong de stok aan Liesbeth De Vos. Wij liepen toen al tussen de 100 en 150m voor op de 2de. Ook Liesbeth hield heel goed stand en zo konden we met een gerust gevoel de stok afgeven aan Katrijn Van Hoecke. Katrijn toonde ook dat de vorm stilaan aan het komen is en diepte de voorsprong uit tot ruim 200m. Zo werden we meer dan verdiend opnieuw Belgisch kampioen na 10’01”80. De “alhoewel”  slaat op het feit dat we bijna de start ontzegd werden omdat we door omstandigheden niet alle  4 tijdig in de callroom waren.  Dank zij de overredingskracht van Liesbeth tov van de wedstrijdjury mochten we toch nog de start nemen! Topprestatie van Liesbeth. Laat het een reminder zijn voor alle atleten dat de tijdstippen van de callroom écht moeten gerespecteerd worden.  Verbod om aan de start te komen is een zwaar verdict op zo’n moment.

 Proficiat aan allen en in het bijzonder aan onze Belgische kampioenen!!!

                                                                                                    MARNIX BRUGGEMAN