Zondag vond in Jambes het BK estafetten plaats. Onze masters dames behaalden een schitterende eerste plaats en bleven daarenboven ook maar een zuchtje van hun eigen BR verwijderd.

Anneleen Vande Riviere mocht de spits afbijten. Het was al een eeuwigheid dat ze nog eens een 800m had gelopen maar met 2.27 bracht ze het er goed vanaf. Annelies Van Hoecke ging als tweede op pad. We liepen samen met de AC en daartussen kunnen we ook goed ons mannetje staan. Geruime tijd liepen we zelfs op een derde plaats allround. Annelies liep haar dubbele baanronde in 2.23 en dat was ook de tijd die Linda Hermans nodig had. Tot slot werd Petra Bruggeman op pad gestuurd. Ze moest, net als de rest trouwens, haar 800m grotendeels solo afwerken en dat is mentaal niet gemakkelijk. Petra liet toch nog 2.20 afdrukken. Totaaltijd: 9.34.72, oftewel slechts een halve seconde van het eigen BR dat onze masters dames vorig jaar in augustus in Ertvelde vestigden. Daar moet wel bij gezegd worden dat ze toen fantastisch gehaasd werden, terwijl ze er nu alleen voorstonden. Een prestatie om U tegen te zeggen dus!

In de voormiddag waren onze masters ook al in de 4x100m in actie gekomen. Annelies, Linda en Petra werkten prima stokwissels af maar tussen Petra en slotloopster Tineke De Jaeger ging het ei zo na mis. Tineke vertrok iets te vroeg en dat ook nog aan een verschroeiend tempo. Petra geraakte niet meer bij haar en riep Tineke terug. Dat kostte ons natuurlijk ettelijke seconden: weg tweede plaats en CR. De bronzen medaille was in dit geval maar een schrale troost.

Onze dames van de 4x800m, met als reserve Nele Matthys.