12 maart 2022:

Vandaag stond het laatste kampioenschap van het indoor seizoen op het programma en dat was het Belgisch Kampioenschap voor Junioren/Beloften.

Voor A.S.Rieme kwamen er 2 vikingen in actie, met name Thomas Van Herreweghe op de 60m & 200m en Joachim Balfort op de 800m.

Hierbij een overzicht van de dag.

08h: Ondergetekende had de auto volgeladen voor een hele dag atletiek gebeuren en onder een mooie (lente) zon  vertrok hij samen met spurtkanon Thomas en vriendin Charlotte richting Louvain la Neuve.

Thomas was immers geselecteerd voor de 2 spurtnummers maar zoals je weet liggen die op een kampioenschap heel ver verspreid van elkaar: Zo moest hij de 60m lopen om 10h45 en de 200m om 16h55.

En rekening houdende dat hij een eventuele finale missschien net niet ging halen kan je al raden dat het lange dag ging worden, maar niet getreurd we waren erop voorbereid en vertrokken volle moed richting het BK

9h25: Aankomst in Louvain La Neuve en op weg naar de indoorhal.

Na een goede opwarming was het tijd voor de reeksen van de 60m.

Thomas zat in de derde reeks en liep een mooie race; hij kwam over de meet met een tijd van 7.19( evenaring van het vorige clubrecord en wetende dat zijn beste tijd 7.16 is dan mochtt hij tevreden zijn met die tijd). In totaal was hij hiermee 10de op 22 deelnemers. Net geen finale maar dat is voor een 1ste jaars senior en belofte zeker geen schaamte.

Maar nu nog 6uur voor de 200m. Trainer had het idee om eens de streek te verkennen en zo stapten we de auto in en kwamen uit aan de leeuw van Waterloo, daar een kleine wandeling gedaan en wat gerust om dan met volle moed terug te keren naar de piste want om 15h55 was het de beurt aan Joachim om zijn 800m te lopen.

Joachim had wat last van een verkoudheid vertelde hij mij voor de start maar tijdens zijn race was daar weinig van te merken.

Joachim startte gretig en maakte er een spannende wedstrijd van en liep zelfs tot in de laatste ronde op podiumkoers, jammer op het einde kwam hij net iets te kort waardoor hij toch nog een knappe 4de plaats wist te veroveren en dat in een tijd van 2.01.31: Proficiat Joachim met de geleverde prestaties en we wensen u nog heel veel succes toe in het komende zomerseizoen.

En dan was het tijd voor onze Thomas; zijn laatste 200m en laatste keer de spikes aan op een indoorpiste dit seizoen.

Thomas heeft er een heel mooi seizoen opzitten, wetende dat hij begin december het clubrecord op de 200m op 22.85 zette, ( daarvoor was zijn beste tijd 23.13) in januari zelfs verbeterde tot 22.42 en vorige week nog een stuk eraf en het op 22.34 bracht. Daar doe je als trainer u hoed voor af.

In Louvain La Neuve is het binnen warmer dan in de Topsporthal van Gent en dat zie je ook aan de prestaties van de atleten, want de meeste lopen iets trager dan in Gent,

Thomas startte in de 3de reeks en liep zoals gewoonlijk een degelijke wedstrijd, enkel op het einde zag je de vermoeidheid naar boven komen en minderde hij een beetje in snelheid, zijn tijd was 22.61 wat nog altijd een mooie tijd is. Met deze tijd werd hij opnieuw 10de van de 22 deelnemers dus toch mooi in de 1ste helft van het pak.

Zo beste atletiekvrienden, met dit kampioenschap kwam er een einde aan een heel mooi winterseizoen en wil ik iedere atleet bedanken voor de geleverde prestaties die zij afgelopen maanden laten geleverd hebben.

Ook wil ik alle supporters en collega trainers bedanken om de atleten te steunen en aan te moedigen en hopelijk zien we elkaar terug op de piste in de zomermaanden.

Geniet nu even van de rust beste atleten om straks terug het beste van jullie zelf te geven op de buitenpiste

Met Sportieve groeten

Glenn Coene

Sprinttrainer

A.S.Rieme