RIEME WORDT TWEEDE IN BVV MASTERS EERSTE AFDELING

Zondag 02juni werden onze masters verwacht in Lebbeke om er hun titel te verdedigen die ze vorig jaar zo mooi hadden veroverd. Zoals gewoonlijk, en zoals we ook konden verwachten, had coach Marnix de sterkst mogelijke ploeg opgesteld, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Marnix zijn prognose was dat onze gezamenlijke ploegen tussen de tweede en de vijfde plaats zouden eindigen. En hoe profetisch kunnen woorden zijn, bij Marnix kan je gerust uw handen in het vuur steken, zo dicht liggen zijn prognoses bij de waarheid.

In  de 100m vrouwen stelde Marnix een voor ons bekend gezicht op, namelijk Tine GHYSELEN. Tine draait al jaren mee bij de masters en is nog altijd top in haar categorie. Tegen de veel jongere dames haalde ze nog een heel goede 6° plaats en de daaraan verbonden 7 punten waren graag meegenomen.

Op de 200m mocht Linda HERMANS starten. Met een geblesseerde rechterschouder, die haar verhinderde om op de armen te trekken, toch wel een vereiste bij de spurt, haalde ze toch nog een vierde plaats binnen in een mooie tijd. Opdracht dus heel goed vervuld en 9 punten in de pocket.

Op de 800m keken we uit naar de prestatie van Liebeth DE VOS   Zij deed dat meer dan behoorlijk, ondanks enkele duwen en stampen die ze te verwerken kreeg, spurtte ze in de laatste rechte lijn nog naar een 6° plaats en 7 punten. Opdracht volbracht.

Toen de 1500m op gang werd geschoten zagen we een attente Lien LANGERAERT zich  onmiddellijk in het spoor nestelen van de atlete van Leuven. Op die manier was ze onmiddellijk verlost van het gedrang die zo typisch is aan tactische wedstrijden. Lien consolideerde de tweede plaats tot op meet en Marnix mocht tevreden 11 punten noteren.

Anneleen VANDE RIVIERE mocht onze kleuren verdedigen op de 3000m. Anneleen die de ambitie uitspreekt om naar 2u40’ te lopen over de marathon, kreeg met de  3000m dus een relatief korte wedstrijd voor de pinnen. Ze startte heel goed, deed lang mee voor een tweede plaats maar eindigde finaal op een heel mooie derde plaats en mocht de daaraan verbonden 10 punten laten noteren.

Petra BRUGGEMAN kan zo ongeveer alles, en is ook niet te beroerd zich weg te cijferen voor de broodnodige puntjes. In Lebbeke werd ze opgesteld in het verspringen en het hoogspringen. In  het verspringen werd het, ondanks een paar nipte nulsprongen, toch een mooie tweede plaats. In  het hoogspringen hadden we de indruk dat ze wel hoogte haalde maar op de een of andere manier haalde ze op 1.30m toch de lat naar beneden. Het werd een 9° plaats en vier punten. In totaal haalde ze dus 15 punten binnen door die strategische opstelling.

In het speerwerpen lukte het Linda HERMANS warempel om als rechtshandige, met de linkerhand te werpen. Dat ze daarbij nog vier punten uit de brand wist te slepen mag als een klein wonder worden bestempeld. Zonder de kwetsuur aan de rechterschouder had dit uiteraard beter geweest, maar een pluim voor Linda dat ze op die manier toch punten voor ons wist te pakken.

Even stress voor Marnix toen Katrijn VAN HOECKE liet weten dat ze in een file verzeild was. Uiteindelijk kon Katrijn toch nog aantreden in het kogelstoten, een discipline die niet de hare is. Mooi gebaar van Katrijn  om op die manier  met een 9° plaats toch nog 4 punten binnen te halen.

In het discuswerpen konden we rekenen op Yelva LEUNE, fietsen, lopen en dus discuswerpen. Yelva is ook van alle markten thuis, ze haalde voor Rieme toch maar mooi 5 punten binnen.

Onze dames mochten  aantreden op de 4 x 100m. Met Tine, Petra, Liesbeth en Linda konden we een sterke ploeg in stelling brengen. Marnix stelde zelfs dat we een kans maakten op de overwinning. Finaal werd het een meer dan verdienstelijke 3° plaats en dat ondanks het blessureleed van Linda.

De mannen mochten ook in heel wat nummers opdraven. Toch zag hun programma er net iets anders uit dan bij de vrouwen.

Simon VAN DEN BERGHE was onze spurter van dienst en mocht dan ook op de 100m en op de 200m aantreden. Hij deed dat behoorlijk goed en toonde  dat hij best snelle benen meegebracht had. Op de 100m scoorde hij een meer dan verdienstelijke 5° plaats en op de 200m finishte hij als  8° wat hem in totaal 8 en 5 punten opleverde, goed voor 13 in totaal.

Christophe RAES toonde nogmaals dat hij bovengemiddeld talent heeft op de 400m. Met minder specifieke training, zonder echt volledig stil te vallen, liep hij toch sterk naar een vierde plaats. Hij liet daardoor 9 punten optekenen. Bijzonder knap.

Op de 1500m konden we rekenen op een altijd goedgeluimde Ruud NAUDTS. En dit nadat hij ons trakteerde op een schitterende 2° plaats in het hoogspringen. Daar wipten de 4 eerste mannen allen over 1.57m. Zodat de niet gelukte pogingen in rekening gebracht werden. Ruud scoorde daarmee de tweede plaats. Over de 1500m liep hij voor wat hij waard was, en die laatste 100m waren best zwaar, een 7° plaats en de daaraan verbonden 6 punten waren zijn deel. Hij behaalde dus voor onze club in totaal 17 punten.

Tom MEIRE toonde met een sterke tijd en een mooie derde plaats dat zijn vorm nog altijd crescendo gaat. Hij liep over de 3000m wel 15 seconden sneller dan vorig jaar en schonk ons met die 3° plaats 10 punten.

Xavier RONDAS van zijn kant liep een sterke, gecontroleerde koers op de 5000m. Xavier loopt altijd met het hoofd en de benen. Op kop lopend, in een groepje van vier man, had ik er alle vertrouwen in dat hij zijn drie gezellen zou losgooien, en zo geschiedde. In de laatste ronde snelde hij naar een heel behoorlijke 4° plaats en 9 punten.

Ricky DE ZUTTER is onze sterkhouder in het discuswerpen en het speerwerpen. In het speerwerpen scoorde hij een sterke tweede plaats met meer dan 47 meter. Discus is iets minder zijn ding, toch haalde hij daar ook nog een mooie 4° plaats. Daarmee was hij voor Rieme een grote puntenkaper met niet minder dan 20 punten.

In het verspringen deed Thomas WYTINCK het zand opstuiven. Een heel eind buiten zijn comfortzone, maar  hij wist toch maar mooi naar een 5° te springen en dat was goed voor 8 punten. Knap dat je dit nummer voor je rekening nam Thomas.

In het kogelstoten kon Marnix een heel ervaren atleet opstellen. Namelijk Patrick BAECKE , Patrick stootte zijn kogel naar een behoorlijke 9° plaats en  de daaraan verbonden 4 punten. Sterk dat we op ieder nummer, en ook in de kampnummers, beslagen atleten konden opstellen.

Het laatste loopnummer, bij de mannen, was de aflossing 4X400m. Met het kwartet  Christophe, Thomas, Tom en Ruud stelden we een meer dan degelijke ploeg op. Dat bleek met een vierde plaats aan de eindmeet ook te kloppen. Iedereen liep voor wat hij waard was en dat resulteerde in een knappe 3.48.35 als eindtijd.

Onze Riemse mannen wisten als eerste de competitie te beëindigen voor Lebbeke en Waasland . Bij de dames eindigden we tweede maar hier was Leuven werkelijk ongenaakbaar met een bonus van 25 punten. Het eindklassement werd opgemaakt door de punten van de vrouwen en de mannen met mekaar op te tellen. Dat resulteerde in een meer dan knappe tweede plaats, wij haalden 181 punten en de winnaars uit Leuven haalden er 193. Dit bijzondere groepsgebeuren werd dan ook afgesloten met een meer dan verdiend glaasje Cava en de traditionele groepsfoto.

Proficiat aan alle atletes en atleten voor hun ongebreidelde inzet. Een bijzonder woord van waardering gaat zeker ook naar de coach Marnix BRUGGEMAN. Ongelooflijk hoe hij met de precisie van een Zwitsers uurwerk de einduitslag kan voorspellen. Maar niet nadat hij veel puzzelwerk, opzoekwerk en ettelijke telefoontjes heeft gepleegd. Hij is werkelijk de motor van de ploeg en dat verdient veel, heel veel waardering.

Antoine