Bij mijn weten waren er nooit meer deelnemers aan een jeugdkampioenschap als afgelopen zondag op het KVV voor cad en sch in Deinze. Niet minder den veertien vikings streden mee om de Vlaamse titels. Daarbij werden enkele PR’s en SB’s neergezet.

Flore Vergote kwam als eerste aan de bak. Ze koos voor de 300mH en dat bezorgde haar toch wat stress. Haar eerste deelname aan een 300mH begin juli draaide immers op een sisser uit want ze werd vanwege een valse start uitgesloten. Dit keer zou haar dat niet overkomen. Al weet je natuurlijk nooit. Maar ze was goed weg en deed de klok stoppen op 51.28 en daarmee dook ze ook onder de limiet (51.70) voor deelname aan het BK.

Victor De Poorter was de volgende die zijn startblokken mocht klaarzetten. Hij trad aan in de 400m. Doel was een PR en dankzij een goed ingedeelde wedstrijd slaagde hij met verve in zijn opzet: 55.09. Die gedroomde 54s komen nu wel heel erg dichtbij.

In de kampnummers was Jelke De Pape intussen ook van start gegaan. In het hoogspringen werd ze knap vijfde met 1m55 een evenaring van haar PR). In de 100mH zette ze een PR van 16.50 neer.

Over naar de 800m waar we bij de cadetten meisjes drie deelneemsters zagen van onze club. Alyssa Potie liep haar wedstrijd met lef en dat leverde haar een SB van 2.30.26 op. Zus Ilona Potie had meer moeite met het tempo en kwam tot 2.40.73, wel goed voor een SB. Kiara Moens slaagde erin om haar SB tot op de honderdste exact te herhalen: 2.45.29. Mits wat extra training zit er zeker nog meer in dit seizoen!

Lise Mussely weerde zich kranig maar verloor in de laatste bocht te veel terrein om haar SB te verbeteren. Haar tijd: 2.33.18.

In de 1500m vertegenwoordigden Xylian Meyvaert en Helder De Baere onze kleuren. Xylian is een gedreven atleet en dat werpt steeds meer zijn vruchten af. Hij wist in allesbehalve ideale omstandigheden (winderig en warm) toch zijn PR tot op 4.35.00 te brengen. Zijn honger is echter nog niet gestild en stiekem droomt hij zelfs van de limiet voor het BK (4.30.00) Helder De Baere fietste naar eigen zeggen de afgelopen weken iets te veel ten nadele van het lopen. Met 4.49.78 bleef hij een stukje boven zijn PR. Positief was wel dat hij nog twee atleten met een betere inschrijvingstijd achter zich kon houden.

Kilian Moens en Ferre Danschutter waren onze scholieren in de 1500m. Kilian heeft er een drukke week op zitten. Hij liep acht dagen geleden een 1000m en kroonde zich woensdag tot provinciaal kampioen 2000m steeple (DIKKE PROFICIAT!). Mogelijks zat dat nog wat in de benen. Feit is wal dat zijn 4.22.87 nog steeds een degelijke tijd is in een tactische koers. Ferre had een mindere dag en kon in 5.26.60 de laatste plaats niet ontlopen. Knap dat hij de wedstrijd toch uitliep!

Margaux Temmerman houdt van de Deinse piste en dat bewees ze opnieuw met een knalprestatie in de 200m. Ze stond met de traagste tijd ingeschreven maar wist maar liefst zes atletes achter zich te houden. Met een PR van 27.43 haalde ze zelfs ei zo na de limiet voor het BK (27.40).

Daan Bostyn stond aan de start van de 3000m. Met een PR van 9.17 mocht hij terecht dromen van een medaille. Maar hij had een complete offday en moest vrede nemen met een tijd van 9.57.60. Revanche op het BK?

Tot slot mocht Julie Ornelis de piste op. De warmte was intussen wat verdreven maar een vervelende wind had de kop opgestoken. Julie koos er dan ook voor om zich schuil te houden achter een concurrente en volop op de derde plaats te mikken. Maar het gebrek aan ervaring op deze voor haar nieuwe discipline speelde haar parten. Tot de laatste halve ronde bleef ze zich houden op brons maar een slechte laatste waterbak deed haar de das om. Jammer maar met meer ervaring zal elke steeplewedstrijd makkelijker worden. Het werd een vierde plaats in 8.11.43.