Het BK voor cadetten en scholieren is voor veel atleten het hoogtepunt van het zomerseizoen. Dat was voor onze zes atleten niet anders. En dat leverde ook enkele prachtige resultaten op.

Het was mooi verdeeld. Zowel op zaterdag als zondag kwamen drie atleten in actie. Flore Vergote beet de spits af. Om 9u30 kroop ze al in de startblokken van de 300mH. Met 51.28 had ze de traagste inschrijvingstijd van de achttien deelnemers. Maar dat liet ze niet aan haar hart komen. Wat startte ze hard! Ook technisch zat het wel snor. Dat leverde haar een knap PR van 48.76 op. Mooi maar een finaleplaats was het laatste waar ze aan dacht. Maar toch, na afloop van de drie series bleek Flore de zesde tijd te hebben gelopen. Zat ze nu niet ineens in de finale! Wat een prestatie! Tot grote ontsteltenis van mama Petra Bruggeman die ’s anderendaags met de organisatie van onze ‘Back on track’- benefiet de handen vol had. Gelukkig waren daar oma en opa Marnix en Francine Bruggeman om op zondag opnieuw naar Lier te tuffen. Zonder stress, het doel was toch al ruimschoots bereikt, nam Flore weer plaats in de blokken. Ze zou ervan genieten, al hoopte ze stiekem natuurlijk nog eens haar toptijd van een dag eerder te bevestigen. Ook nu was Flore goed weg, ondanks dat ze opnieuw in de binnenbaan zat. Ze perste er nog een mooie eindsprint uit en dat deed de klok op 48.78 stoppen. Vast en zeker een bevestiging van de tijd die op zaterdag liep. Daarmee werd ze ook vijfde. Maar tot haar grote verbazing verdween haar tijd plots van het scorebord om plaats te maken voor het woordje: DQ, oftewel diskwalificatie. Flore zou volgens een jurylid de horde te zijdelings overschreden hebben. Met andere woorden haar voet ging niet over maar naast de horde. Aanwezige trainer Xavier en opa Marnix wilden dat toch even van naderbij gaan onderzoeken want Flore had de indruk dat een van de hordes precies wat hoger stond dan de andere. Daardoor moest ze plots van aanvalsbeen wisselen en raakte ze ook even uit haar ritme. En inderdaad: opa marnix stelde samen met het jurylid vast dat een horde niet op 76 maar op 84cm stond. Het gevoel van Flore klopte dus. De jury gaf meteen de fout toe en maakte de diskwalificatie ongedaan. Al blijft natuurlijk de vraag: wat als die horde wel juist had gestaan? Hadden we dan toch een PR zien verschijnen? Het antwoord hierop zullen we nooit weten. Flore was tevreden dat de fout rechtgezet en met een goed gevoel keerde ze huiswaarts.

Margaux Temmerman had ook redenen om tevreden te zijn. Wedstrijd na wedstrijd scherpte ze haar 200m-record aan en dat was dit keer niet anders. De scholiere liet deze keer 27.20 afdrukken.

Victor De Poorter heeft al een grote stap gezet in de 400m dit seizoen. Zijn 54.32 bleef echter overeind. Hij deelde zijn BK-wedstrijd goed in maar het ontbrak hem aan vinnigheid om nog eens uit te halen. Zijn tijd 55.46 weerspiegelde dat het vet voor hem van de soep was.

Op zondag was Julie Ornelis als eerste aan de beurt. Julie wilde eindelijk de 8min-grens breken in de 2000m steeple. Met een tijd van 7.55.58 kneep ze 10sec van haar PR en behaalde ze ook een mooie vierde plaats! Gefeliciteerd!

Kilian Moens koos eveneens voor de steeple. Ook hij had een goede dag en liep sneller dan ooit. Hij kleurde zelf mee de wedstrijd en daardoor deed hij tot de laatste ronde zelfs mee voor het brons. Het werd uiteindelijk een vijfde plaats in 6.23.21.

Daan Bostyn liep zijn laatste wedstrijd als scholier in de 1500m. Hij liep een heel gelijkmatige koers en had zelfs nog een snelle laatste 300m in huis. In 4.19.30 dook hij mooi onder de 4.20 en daar mocht hij tevreden mee zijn.