Onze atleetjes hadden er duidelijk zin in! Wedstrijden van de VAL gaan er momenteel niet door, dus organiseerden onze jeugdtrainers op 16/12 een mini-veldloop. Starter Luc was aanwezig. Er waren ook een podium én medailles! Er werd een parcours uitgetekend op het middenterrein van onze piste.

Onze kangoeroes meisjes hadden de eer als eersten de start te nemen. Trainster Eva was de ‘voorloopster’ van dienst. Onze 8 atleetjes liepen 1 rondje, goed voor ongeveer 400m. Al onze kangoeroes toonden zich echte kampioenen en ontvingen dan ook hun medaille. Alexine Rondas, Heleen Van Parys en Jana Martens liepen als nummers 1, 2 en 3 over de meet.

Even later was het de beurt aan onze jongens kangoeroes. Trainster Flore nam de taak van ‘voorloopster’ over en zette zo onze atleetjes op weg. Ook onze jongens legden zonder problemen de afstand af en waren dan ook trots toen ze hun medaille mochten ontvangen. Julian Heyntjes, Anter Stas en Louic Leroy waren hier de snelsten.

Onze benjamins legden al 2 rondjes af op het parcours, goed voor ongeveer 840m. Bij de eerstejaars mocht Rosanne Tavernier het bovenste podiumtrapje op. Minne Roegiers en Elodie Van Gelderen pakten de andere podiumplaatsen. Bij de één jaar oudere meisjes nam Elise Van Parys een snelle start. Ze kon dit aanhouden tot op de meet. Amber Baetens en Maxim Van Poucke haalden hier het zilver en het brons. Bij de jongens ging het er ook al heel snel aan toe. Jarne Meiresonne, Gilles Pieters en Aymen Elmadi mochten het podium op bij de eerstejaars. Spannend ging het er aan toe bij de tweedejaars. Uiteindelijk was het August De Rue die met de zege ging lopen, voor Briek Staes en Sep Degrande.