Kangoeroes Aster, Alexine en Heleen

Sinds dit jaar is er een heel nieuwe wedstrijdconcept voor onze kangoeroes en benjamins. Zo wordt er steeds een meerkamp afgewerkt met een werp-, een sprint- en een springnummer en wordt er afgesloten met een uithoudingsloop of aflossing. Klassementen worden niet meer opgemaakt maar elke deelnemer kan wel zijn individuele vooruitgang bijhouden in een leuk boekje, speciaal daarvoor ontworpen. Dat deze nieuwe wedstrijdvorm in de smaak valt bij onze jonge atleten, zagen we alvast op de wedstrijd in Sint-Niklaas. Aster Stas, Alexine Rondas en Heleen Van Parys waren onze vertegenwoordigers bij de kangoeroes. Ze stootten de medecinebal, spurtten 30m en sprongen zo ver ze konden in de verspringbak. Na de afsluitende 10 X 30m aflossing kregen ze dan ook terecht alledrie een gouden medaille!

Briek Stas, Briek Verdegem, Léonie Verhamme, Nimke Devos, Marie Van Poucke en Elise Van Parys zagen we actief bij de benjamins

Onze benjamins toonden hun mooie vooruitgang bij het vortex werpen, het hoogspringen en de 40m spurt. Zij sloten hun sportieve voormiddag af met een 600m. Hierbij wordt er 400m ‘voorgelopen’ en lopen de deelnemers hun laatste 200m voluit, luid aangemoedigd door de vele supporters! Natuurlijk lag er ook voor Elise Van Parys, Marie Van Poucke, Nimke Devos, Léonie Verhamme, Briek Verdegem en Briek Stas, onze aanwezige benjamins, een gouden medaille klaar! Op naar de volgende wedstrijd!