Nu er weer wat versoepelingen zijn organiseren enkele atletiekclubs enkele testwedstrijden. We werden uitgenodigd voor AVLO om deel te nemen aan de 1000m. Acht atleten trokken naar de stad aan de Durme.

Voor onze miniemen werd het wel een heel bijzondere ervaring! Zij stonden immers met enkele cadetten en scholieren aan de start. Dat weerhield Louis Van Daele er echter niet van het heft in handen te nemen. Na een snelle start kwam hij wellicht iets té snel door na 400m. Toch hield hij knap stand. Enkel in de laatste 50m kwam er 1 oudere atleet terug. Met een 2e plaats in 3.08.49 min.. brak hij zijn PR. Ook Lars Van Der Leene en Miro De Smet volgden attent mee voorin. Voor Lars zat de wedstrijd er op na 3.10.86 min., waarmee hij zijn PR benadert tot op 1 sec..Miro klokte 3.12.78 min., meteen een verbetering van zijn persoonlijke besttijd.

Xylian Meyvaert gaf al een sterke indruk op training en bevestigde dat ook op zijn 1000m. Hij won warempel zijn wedstrijd en verpulverde zijn persoonlijk record naar 2.54.69. Maar ook Tibo Welvaert en Helder De Baere presteerden erg goed met voor beiden eveneens een PR van 3.01.44 en 3.06.83. Knap hoor cadetten!

Liam De Smet warmde mee op maar ondervond wat hinder aan de lies en besloot wijselijk om niet van start te gaan. Daardoor stond Kilian Moens er alleen voor in zijn 1000m. De reeks was iets te snel voor hem maar hij hield de kop wel in het vizier en perste er nog een mooie eindsprint uit. In 2.49.74 bleef hij maar een seconde boven zijn PR.

Het smaakte zo goed om nog eens op een piste te kunnen staan. Hopelijk snel meer van dit voor iedereen. Proficiat aan alle deelnemers.