De meeste studenten concentreren zich momenteel volop op hun studies. Enkelen vonden echter toch een gaatje voor een wedstrijd. Ze trokken zaterdagavond naar de Athletics Classics Meeting in Gentbrugge. En dat leverde alleen maar PR’s op.

Flore Vergote concentreert zich op de meerkamp. Een 400m staat als cadette nog niet op haar zeskamp-programma maar als doorgedreven training is dit nummer ideaal. Flore debuteerde in een knappe 63.34. En was daar terecht heel gelukkig mee. Mama Petra Bruggeman trad een reeks later aan en bleek in 62.72 nog ruim een halve seconde sneller dan dochterlief. “Ik had graag een lage 62″ gelopen maar het draaide niet helemaal zoals ik wilde. De tijd van Flore is echter super. Daar ben ik heel blij om. Nog even en ze haalt wel de mama in”, vreesde Petra. En het was dames boven in de 400m want ook Anna Sevryugina startte in de baanronde. Ze liet op training al zien dat ze stilaan in vorm raakt en dat kwam er op haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen ook uit. In 65.35 deed ze bijna twee en een halve second sneller dan haar vorige PR. Sterk!

In de 1500m stonden drie atleten van Xavier aan de start. Voor Helder De Baere was het zijn eerste 1500m ooit. We hoopten op een tijd van rond de 5min. Maar wat de eerstejaarscadet uit zijn benen schudde was prachtig. Hij liep vlot mee en spurtte zelfs nog naar de finish. Dat leverde de gedreven atleet uit Sleidinge meteen een mooie tijd van 4.43.82 op. Xylian Meyvaert had de laatste weken ook al laten zien dat hij in vorm zat. Hij stond dan ook te popelen om eindelijk eens een officiële chrono achter zijn naam te krijgen. Iets te snel gestart moest hij tussen 800 en 1100m wat gas terugnemen maar zijn laatste bocht was sterk. Ook hij kneep er nog een sprintje uit en zette 4.38.11 neer. Oftewel meer dan 20sec sneller dan zijn vorige officiële tijd. Daan Bostyn stond na het zien van deze mooie prestaties ook op scherp. Onder de 4.30 klonk het voorzichtig maar ondergetekende wist wel beter. In 4.16.31 verpulverde ook hij zijn besttijd met ruim zeven seconden. In dezelfde reeks liep Xavier Rondas naar 4.11.51: een degelijke openingstijd.