Zondag 08 Januari 2023

Beste atletiekvrienden van A.S.Rieme, eerst en vooral mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid toe,  een mooi sportief jaar en dat we met volle teugen mogen genieten van de prestaties van al onze atleten. Ook dit jaar kruip ik weer in de pen om jullie op de hoogte te houden van de prestaties die geleverd  zijn op het afgelopen Pk indoor op zondag 8 januari. Want zoals elk jaar is het PK de 1ste indoorwedstrijd waar medailles te verdienen zijn. Na de vele kroketten en ontelbare kaas en fondueschotels was het weer tijd om voor verschillende atleten de spikes aan te trekken en zich klaar te maken voor hun 1ste indoorwedstrijd in 2023. Met 20 enthousiaste atleten trokken we richting de Topsporthal van Gent. En vanaf het 1ste nummer dat begon om 9 uur tot het laatste nummer om 19h15 waren er Riemse atleten aanwezig. Ook ondergetekende  trainer was opnieuw present om de atleten aan te moedigen en te begeleiden.

Ik geef jullie hierbij graag een overzicht van de dag en de geleverde prestaties.

Cad Dames

Met 5 dames waren ze present en alle 5 lieten ze mooie prestaties zien ( beloofd voor de toekomst)

Inés De Windt

Inés mogt als 1ste de spits afbijten en dat al direct op het 1ste nummer van de dag, het hinkstapspringen. En deed ze met verve; Inés sprong 9m77 ver en behaalde daar een 2de plaats algemeen mee, maar omdat de winnares afkomstig was uit West-Vlaanderen ging de Oost Vlaamse titel naar ons Inés: Dikke proficiat en de 1ste gouden medaille van de dag was binnen

Proficiat met u prestatie en Provinciale titel

Janne Vergote

Janne is een talent in wording en deed zie je meteen als je haar in actie ziet op de piste

Zo deed ze mee aan de 60m horden en hoogspringen.

Op de 60m horden vertrok Janne als een pijl uit een boog: Wat een start voor zo een jonge dame, daar kan je als trainer alleen maar fier op zijn. Ze liep een perfecte race en dat resulteerde  in een nieuw PR en direct ook een tweede tijd algemeen: 9.43: Maar net zoals bij Inés was de 1ste een West-Vlaamse en zo kreeg ook Janne haar Gouden medaille( nummer 1 van de familie)

Onthou deze zin. En 2de gouden medaille van de dag al.

Later op de dag deed ze nog mee aan het hoogspringen en behaalde daar een sprong van 1m40.

Proficiat met u prestaties en u Provinciale titel.

We waren nog maar een uur bezig en Rieme had al 2 gouden medailles: dat beloofde veel goeds

Cato Marlier

Net als Janne deed ze ook de 60m horden: Cato liep een  mooie race en kwam over de finish met een tijd van 10.13. dit is voor Cato een persoonlijk record: Proficiat

Later op de dag deed Cato nog mee aan het verspringen en behaalde daar een sprong van 4m28

Proficiat met u deelname en behaalde resultaten

Marie Nuyts                                                                                                             Marie is sinds oktober een nieuw lid van het sprintteam en is een atlete die zich altijd inzet op training en dat siert haar.Marie deed mee aan de 60m vlak: nog nooit gelopen en de zenuwen stonden gespannen, dat zag je aan haar manier waarin ze in de statrrtblok zat. Maar zulke fouten vergeef je een atlete,zeker omdat het haar 1ste grote wedstrijd was.                                               Marie liep haar wedstrijd en kwam over de meet in een tijd van 9.74: Proficiat.                              Na de wedstrijd kwam er lach tevoorschijn en de zenuwen waren verdwenen; dit smaakt zeker en vast naar meer: Hopelijk zien we nog veel van Marie op de piste. Alvast bedankt voor u deelname.

Alesandra Vermote

Alessandra deed in de namiddag mee aan het verspringen en behaalde daar een sprong van 4m36.

Proficiat met u prestatie en daarna begon de voorbereiding naar haar ander nummer, met name de 400m. Als trainer van de sprint/400m ben ik altijd blij dat jonge atleten voor die afstand kiezen. Afzien maar tegelijk een fantastisch nummer om te doen.

Ze deelde haar wedstrijd mooi in en behaalde zelf de overwinning in haar reeks. Haar tijd: 63.31

Mooie tijd en mooi Persoonlijk Record.

Met nog 1 reeks te gaan stond Alessandra met de beste tijd van allemaal, en omdat er nog maar 2 Oost-Vlaamse meisjes in actie kwamen, die een betere tijd hadden dan Alessandra dan wiste we al dat er een podiumplaats in zat. En zo geschiedde, Alessandra behaalde een Bronzen medaille.

Nummer 3 van de dag en proficiat met u prestaties. Doe zo verder.

Scholieren Dames

Hier waren 3 dames present

Een overzicht

Britte Muylaert

Britte had zich ingeschreven voor 2 nummers: met name de 60m en het verspringen

op de 60m liep ze een mooie race en kwam over de finish met een tijd van 9.32: Goed voor een Persoonlijk record: Proficiat

Later op de dag in het verspringen sprong ze 3m94 ver.

Proficiat met u behaalde resultaten en doe zo verder.

Louisa De Kesel

Louisa deed net zoals Britte de 60m en het verspringen

Ook zij liep een mooie race en kwam over de finish in een tijd van 8.90: dit is voor Louisa ook een Persoonlijk record: Proficiat

Later in het verspringen behaalde ze een sprong van 4m87.

Proficiat met u behaalde resultaten en doe zo verder.

Flore Vergote

Jongere zus Janne had al het goede voorbeeld gegeven om met een Gouden medaille naar huis te gaan dus wou Flore zeker niet onderdoen.

In een tactische 800m wedstrijd die ietwat traag van start ging liep Flore een perfecte race en kroonde zichzelf na een mooie laatste ronde tot Provinciaal kampioen in een tijd van 2.29.90.

Dikke proficiat met de Gouden medaille ( nummer 2 in de familie) en 4de medaille van de dag.

Eerder daarvoor deed Flore ook nog mee aan het kogelstoten en stootte de kogel 7m99 ver.

Proficiat met u Gouden medaille en proficiat met de behaalde resultaten.

Scholieren Heren

Hier was maar 1 atleet present

Flor Bekaert

Flor die regelmatig de trainingen van het sprintteam meedoet en zich graag eens waagt aan een 400m kwam vandaag ook in actie op die mooie afstand.

Flor startte goed, deelde zijn race goed in en kwam over de finish in een tijd van 57.37.

Als trainer zag ik een paar schoonheidsfoutjes maar dit zijn dingen waar we zeker in de toekomst op gaan werken.

Alvast bedankt voor u deelname en doe zo verder.

Junioren Heren

ook hier 1 atleet present

Victor De Poorter

Victor deed net als Flor de 400m. Hij traint nu al een paar maanden mee met het sprintteam en je ziet dat hij zich daar in thuis voelt en dat zie je ook in zijn loopprestaties.

Victor heeft er enkele zware periodes opzitten( Prive) maar Victor is een vechter die er altijd 200% voor gaat, en dat was vandaag niet anders.

Hij startte gretig en kwam na 1 baanronde als ste over de meet ,maar in de 2de baanronde moest hij toch wat terrein prijsgeven aan Mathias (straks meer over hem) en kwam zo in zijn reeks als 2de over de meet en dat in een tijd van 55.37.

Hij was niet tevreden maar herpakte zich snel en beloofde de trainer dat hij er gaan ging werken om in de toekomst nog beter te doen: Dit hoort een trainer graag

Proficiat met u behallde resultaat en doe zeker zo verder.

Senioren Dames                                                                           

Terug maar 1 atlete                                                                                                                        

Anna Sevruygina                                                                                                      

Anna liep de 800m maar was naar haar eigen zeggen niet echt content met haar race. De andere atletes in haar reeks waren blijkbaar nog niet goed wakker en wouden er geen tempo insteken, dus trok Anna er alleen vandoor. Zo won ze haar race in een tijd van 2.30.95. Anna kan beter maar omdat de rest geen zin had heeft ze 800m alleen moeten lopen. Volgende keer komt dit wel goed ze.                                                                                            

Alvast proficiat met u deelname en behaalde resultaat.

Senioren Heren                                                                            

Hier telden we 4 van onze Viking Strijders                                                                                  

Sander Colpaert                                                                                                                        

Oude getrouwe Sander is er altijd bij en hij had zich vandaag opgemaakt om te vlammen op de 60m en 200m. En dat vlammen mag je letterlijk nemen. Op de 60m ging het nog wat stroef en behaalde hij een tijd van 7.72 maar op de 200m liep hij een heel mooie race en kwam over de meet in een tijd van 24.16: met die tijd komt hij stilaan in de buurt van zijn beste tijd. Nog wat doortrainen en hopelijk de volgende keer onder die 24 sec.       Toch proficiat met u behaalde resultaten en doe vooral zo verder.

Thimon Van Herrewege

Thimon deed vandaag de 800m en liep een degelijke wedstrijd.

Zijn tijd van 2.01.91 was goed voor een 7de plaats algemeen maar Thimon was wel met die tijd 3 Oost-Vlaming dus dit betekent een Bronzen medaille.

Dikke proficiat  met u behaalde resultaat en medaille nummer 5 van de dag was binnen.

Mathias Van Herreweghe

door afwezigheid van zijn broer Thomas moest er toch 1 iemand de eer van de Fam. Van Herreweghe hoog heuden en deze taak was weggelegd voor Mathias; Mathias deed mee aan de 400m en hij deed zijn job uitstekend: In een reeks waar ook onze Victor aanwezig was liep hij zichzelf naar de overwinning en dat in een neuwe persoonlijke tijd van 54.41.

Dikke proficiat met u behaalde resultaat en doe vooral zo verder

Niels De Wilde

Niels wou vandaag eens testen of een 200m te combineren viel met een 800m.

Chapeau om dit te doen.

Op de 200 deed hij het alvast uitstekend want hij verbeterde zijn Persoonlijk record en zijn besttijd bedraagt nu 27.61: Proficiat met het behaalde resultaat

Enige tijd later was hij present op de 800m.

Met de 200m nog in zijn benen ging hij van start, en je zag dat het toch niet zo goed bolde of hij zelf wilde, maar Niels is iemand die nooit opgeeft en knokte zich toch nog naar een degelijke tijd van 2.34.65. Toch nog proficiat met u behaalde resultaten en doe vooral zo verder.

Master Dames

hier waren ze met 2 Masters aanwezig

Tine Ghyselen

Tine is W50 maar kan gerust haar mannetje nog staan tussen al dat jonge geweld

Zij deed mee aan de 60m en de 200m.

En Tine deed dat helemaal niet zo slecht.

Op de 60m behaalde ze een tijd van 8.92 en op de 200m zoveel uren later een tijd van 30.02; daar was ze niet helemaal tevreden mee maar niet getreurd, er komen nog wedstrijden genoeg en dan kunnen we terug genieten van u kunnen.

Proficiat met u behaalde resultaten

Petra Bruggeman

Petra verdedigt al meer of 30 jaar de Geel/Blauwe kleuren van onze club en nog steeds doet ze dat met allure. Het is altijd een plezier om Petra bezig te zien op de piste.

Vandaag deed ze de 1500m want ze had een beetje last en wou eigenlijk een 400m doen , maar ze koos voor de veiligheid toch voor een iets langer nummer, om geen kwetsuren op te lopen.

Met 2 dochters die prima in de voetsporen van de mama aan het treden zijn, kun je verwachten dat er bij Petra ook vuurwerk te zien is. En dat deed ze. Als (oudste) deelnemer liep ze heel degelijke wedstrijd die ze bekroonde met een 2de plaats en een zilveren medaille. Nummer 3 voor de familie en de 6de medaille van de dag.

Proficiat met u zilveren medaille en geleverde prestatie: Hopelijk draai je nog jaren mee en kunnen we nog veel van u genieten

Haar tijd was 4.56.82

Master Heren

Ook hier 3 Masters aanwezig

Ruud Naudts

Ruud is een nieuwkomer in de Master Wereld en daar heten wij hem van harte welkom in.

Ruud is een atleet die van alle markten thuis is. Hij combineert korte afstand met lange afstand, doet er af en toe eens een kampnummer bij en laat ons steeds genieten van zijn kunnen.

Vandaag deed hij de combinatie; hoogspringen/1500m. Ja dat is typisch onze Ruud.

En onze Ruud zou Ruud niet zijn dat hij er terug een spektakel van maakte.

Op het hoogspringen verraste hij ons met een sprong over 1m65; wat volgens mij zijn indoorrecord is en op de 1500m liep hj van start tot finish in koppositie om zo zijn reeks te winnen in een mooie tijd van 4.22.97: Dikke proficiat met al u behaalde resultaten en doe vooral zo verder.

Noël Van Herreweghe

Noël was de lefgozer van de dag. 200m combineren met 400m en dat op een leefdtijd van 64 jaar.

Amai petje af hoor.

Noël legde zijn 200m af in een mooie tijd van 28.66 wat zeker niet slecht is voor hem, maar op de 400m moest hij toch wat kleur bekennen dat de 200m nog wat in zijn benen zat.

Het liep niet zoals verwacht en hij zat dan ook nog eens in een reeks waar er jongens zaten die diep onder de 60 seconden liepen dan kun je al raden dat de moed u wat in de schoenen zakt.

Maar Noël ploerte dapper verder en kwam over de fiish in een tijd van 67.62.

Toch een dikke proficiat met u resultaten en hopelijk kunnen we nog lang van u genieten

Geert Martens                                                                                                                                    Ook Geert deed mee aan de 400m en hij had het geluk dat er iemand in zijn reeks zat die ongeveer even snel liep of hem. Geert maakte er een mooie strijd van en kwam uiteindelijk over de meet in een tijd van 61.26: daar was hij achteraf best tevreden mee.

Zo beste atletiekliefhebbers, ook aan deze kwam een einde en ik trok als een tevreden trainer huiswaarts.

Met 6 medailles kunnen we zeker praten van een geslaagde dag

Hier nog even de Medailles winnaars

Goud

1: Inés De Windt: Cadetten dames: Hinkstapspringen

2: Janne Vergote: Cadetten dames: 60m horden

3: Flore Vergote: Scholieren dames: 800m

Zilver

1: Petra Bruggeman: Als Master bij de Senioren

Brons

1: Alessandra Vermote: Cadetten dames: 400m

2:: Thimon Van  Herrewege: Senioren Heren: 800m

Bedankt aan alle meegereisde supporters en collega trainer Marnix om de atleten aan te moedigen en te begeleiden.

Met vriendelijke en Sportieve groet

Jullie Sprint/400m trainer

Glenn Coene

A.S.Rieme