De IFAM wedstrijd die wordt gehouden in de Topsporthal te Gent kan je een beetje vergelijken met de Memorial Van Damme. Dan wel niet met 50,000 bezoekers maar wel met een internationaal deelnemersveld en sommige kwamen van ver. Maar voor al die grote sterren aan de bak kwamen was er nog een voorprogramma, en daar liepen ook een paar Riemse toppers tussen. Bij deze geef ik graag een overzicht van hun geleverde prestaties.

Het begon al bij het 1ste nummer van de dag: de 400m. Nog altijd voor mij één van de mooiste nummers die er bestaat in de atletiekwereld. Nu voor A.S. Rieme was het wel een mooi en special moment. Een unicum: want zowel moeder, als haar 2 dochters liepen in dezelfde reeks; spektakel verzekerd. Met name: Petra Bruggeman en haar 2 (super) dochters: Flore en Janne Vergote. Het startschot werd gegeven en van in het begin nam Janne de groep op sleeptouw, gevolgd door haar zus en mama iets verderop. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Janne nog, probeerde Flore te volgen en kwam mama Petra naar een 3de plaats gelopen, en zo kwamen ze ook over de finish. Maar wat een prestatie van Janne; zij liep haar wedstrijd in een nieuw PR en CR: 58,66. Amai en dat voor een 1ste jaars Cadet; hoedje af; deze tijd is zelf momenteel de beste jaarprestatie bij de cadetten dames. Flore kwam als 2de over de streep in een tijd van 60,51. Ook voor Flore was dit een PR. Mama Petra kwam als 3de over de streep. En wat had je gedacht, ook in een nieuwe PR en zelfs een nieuw CR bij de W40. De tijd van Petra was 62,48. Een dikke proficiat aan alle 3: man wat was dat genieten en de dag moest nog beginnen.


Een paar reeksen later mocht Anna Sevryugina aan haar 400m starten. Anna is altijd super geconcentreerd en probeert er altijd een mooie wedstrijd van te maken. En dit deed ze ook deze keer. In een snelle race wist ze zich toch goed staande te houden en kwam ze over de finish in een tijd van 65,05: dit was voor haar ook een nieuw indoorrecord. Proficiat Anna en doe vooral zo verder!


Bij de mannen hadden we onze Junior Victor De Poorter die zich mocht klaarmaken voor zijn 400m. Volgens zijn mama had hij stress en dat betekent dat hij zich goed voelt volgens haar: en inderdaad je zag dat hij er zin in had. Victor vertrok goed en kwam na 1 ronde zelfs even aan de de leiding, moest daarna moest hij wat terrein plaats geven maar knokte zich toch mooi naar een 3de plaats in zijn reeks. Zijn tijd van 54,63 doet vermoeden dat hij terug op de goede weg zit: want deze tijd is een nieuw indoorrecord. Nu nog iets meer trainen op weerstand en uithouding en we komen er wel. Toch een dikke proficiat met u geleverde prestatie.


Op het kortste nummer (60m) van de dag kwamen de twee trainingsmakkers en ondertussen ook goede vrienden in actie: Thomas Van Herreweghe en Sander Colpaert. Thomas kwam als 1ste aan de beurt en liep een degelijke wedstrijd. Hij kwam over de meet in een tijd van 7,25: wat niet slecht is maar Thomas had gehoopt op een iets snellere tijd. Maar geen nood Thomas: we gaan er alles aan doen om dit te verbeteren. Alvast proficiat met u geleverde prestatie en nog veel succes in de toekomst! Daarna kwam Sander Colpaert aan de start. Hij liep ook een degelijke wedstrijd en kwam over de meet met een tijd van 7.71: ook niet slecht zeker als je weet dat hij net een verhuis achter de rug heeft, dus sleuren met dozen en kasten kan effectief een gevolg hebben op u prestaties. Maar al bij al ook proficiat met u geleverde prestatie en veel succes in de toekomst.


Als laatste individuele kwam Mathias Van Herreweghe aan de start van de 800m. Een serieus deelnemers veld want ze waren met niet minder dan met 102. Mathias zat in één van de laatste reeksen, maar dit wil niks zeggen, ook daar wordt rap in gelopen en dat deed Mathias ook. Hij liep een degelijke wedstrijd en kwam over de finisch met een tijd van 2,08,62. Een dikke verbetering van zijn Pr dat 2,12 stond. Dikke proficiat met een PR en veel succes in de toekomst.


Zo dat waren de individuele prestaties, maar er stond ons nog veel moois te wachten. Voor het hoofdprogramma en nog altijd voor de grote vedetten aan bod kwamen was er nog het BK 4x200m. En daar liepen ook vedetten tussen ze; Amai wat een prestaties hebben we daar gezien. Hier geef ik graag een overzicht: 50 ploegen; 25 mannen en 25 vrouwen ploegen; dat is een mooi opkomst voor een BK. Bij de dames bestonden de atleten van Rieme enkel uit Cadetten en die wilden zich maar al te graag meten met al dat groot geweld. Hier en daar zag je wel wat stress op de gezichten maar eenmaal de wedstrijd bezig was merkte je daar niks meer van. Janne Vergote nam de start voor haar rekening, loste dan af aan Alessandra Vermote, die op haar beurt de stok doorgaf aan Ines De Windt om op haar beurt de stok te geven aan Cato Marlier. Ook al liepen de stokwissel niet altijd even goed, de dames maakten er een mooie wedstrijd van en moesten zeker niet onderdoen voor de (oudere) dames. Ze kwamen over de meet en verpulverden het oude clubrecord met wel 4 seconden: hoedje af. Hun tijd; 1.50.54: Dikke proficiat en wat hadden ze ervoor gestreden een dikke duim met het geleverde resultaat en alvast veel succes aan alle 4 in de toekomst!


Ook de heren waren present voor hun 4x200m. De 4 strijders waren in volgorde van lopen: Thomas Van Herreweghe, Victor De Poorter, Flor Bekaert en Sander Colpaert. Ook zij maakten er een spannende wedstrijd van. Ze hadden hun zinnen gezet op het 17 jaar oude clubrecord dat op naam staat van 4 clubiconen (met name de gebroeders Bert en Stijn Descamps, Davy Vandenberghe en oude getrouwe Filip De Brandt). Deze 4 clubiconen zijn nu niet meer actief, maar het oude en nieuwe aflossingsteam delen wel nog altijd dezelfde trainer. Hun doel was om de 1,33,37 te evenaren of te verbeteren. Na een mooie wedstrijd kwamen ze over de meet in een tijd van 1,35,50. Ook een mooie tijd als je weet dat 2 van de 4 geen echte spurters zijn. Het zal nu de taak zijn van nog altijd diezelfde trainer om deze mannen nog beter te maken en hopen dat ze dat clubrecord ooit eens breken.


Zo beste atletiekvrienden, ik had genoten van een mooie atletiekdag en ik hoop dat u geniet met het lezen van dit verslag. Ik bedank collega trainer Marnix Bruggeman voor de begeleiding en ook dank aan de meegereisde supporters.


Bedankt aan alle atleten om ons te laten genieten van jullie prestaties
Met Sportieve groet
Glenn Coene
Sprint/400m Trainer
A.S.Rieme