Sterke prestaties van onze Riemse atleten op de veldloop te Deinze op 20-11-2022 vanaf juniores.

Bij de masters dames +50 zagen we Christine De Roose een mooie wedstrijd afwerken. Ze knokte zich net in de eerste helft, helaas net naast het podium als 4de (8)

Luc Dellaert wou niet onder doen bij de masters heren +50 en plaatste zich ook net in de eerste helft als 15de. Iets verder zagen we een voorzichtig gestarte Eric Claus die enkel plaatsen opschoof naar plaats 26. (31)

Bij de juniores dames verweerde Lise Mussely haar kranig en beperkte het verschil met haar voorgangster als 4de (4)

Bij de seniores dames zagen we een hoogstaande wedstrijd. Katrijn Vande Riviere liet al onmiddellijk in haar kaarten kijken na een sterke start. Enkel Elke Godden van het verre Antwerpen kon haar van de overwinning houden. Het werd een mooie 2de  plaats. Het zal niet lang meer duren of Katrijn staat op het hoogste trapje. Proficiat met je podium.

Iets verder zagen we Jolien Van Hoorebeke die ook terug van weggeweest is. Ook zij liep een heel sterke wedstrijd en werd net als vorige week in Lebbeke 6de. Sterke prestaties van onze jonge mama’s.

Bij de masters dames zagen we vrij vlug dat het een Riems onderonsje ging worden.

Lien Langeraert is aan een heel sterk seizoen bezig  en wist net als vorige week terug de overwinning te halen.Wat een seizoen opener Lien!!!

Anneleen Vande Riviere liep ook een sterke wedstrijd en werd mooi 2de. Annelies Van Hoecke had er ook zin in. Nu iets rustiger gestart dan in Aalter kon ze goed standhouden en op respectabele afstand vervolledigde ze het podium als 3de. Proficiat dames voor het volledig … Riems podium!!!

Liesbeth De Vos liep haar eerste veldloop en deed het niet onaardig. Ze wist een mooie 7de plek te bemachtigen. (16)

Evy Willems was de pechvogel van de dag en moest met een pijnlijke kwetsuur de wedstrijd staken. Spoedig herstel Evy.

Dan mochten we ons verheugen bij de junioren en masters heren. Hier zagen we terug een heel sterke en dominante Daan Bostyn die net als vorige week in Aalter het sloopwerk niet schuwde. Ook al was de bezetting van een ander niveau, het werd zijn 2de overwinning op rij. Volgende week (waarom niet) gaat hij het eens proberen in Roeselare in de Cross cup. Misschien valt er daar ook een aangename verassing uit de boom.

Kilian Moens nam een blits start  en kon zich daarna handhaven op plaats 9. Ook al had hij weer wat last van een chronische pijn in het been die hem al langere tijd parten speelt. (23)

In diezelfde reeks zagen we 4 Riemse masters. Ruud Naudts voerde ons delegatie aan als 9de. Ook onze 400m specialist Christophe Raes liet zich in positieve zin opmerken als 16de.

David Peerden heeft ook de smaak te pakken en liep naar een 22ste plaats. Niet veel verder zagen we Pieter Moens die deze zomer als een goede stap vooruit zette en nu de trend verder zet als 27ste. (34)

Bij de senioren heren die ruim 10km tussen de kiezen gestoken kregen,  liep Joren Versyp een gewoon goede wedstrijd als 19de . Een aanpassing in spikes met langere pinnen kan hem niet anders dan vooruit helpen!!!

 Niels De Wilde moest de strijd staken wegens pijn in de knie waar hij al langer van klaagt!!! Hopelijk komt het na een voldoende rustperiode weer goed .

 Proficiat aan alle deelnemers en vooral onze podium kandidaten die toch het uitgangbord zijn van onze club. Ook leuk dat er zoveel Riemse supporters waren!!!

                                                                                    MARNIX BRUGGEMAN