Het Provinciaal Kampioenschap dat normaal in april plaatsvindt, werd dit jaar door een woord dat ik niet graag meer uitspreek en zelfs niet graag meer typ verschoven naar het weekend van 9 en 10 oktober. Iets wat voor sommige atleten al heel laat op het seizoen is en dat zag je ook aan de opkomst, maar degenen die er waren hebben gestreden en hun beste beentje voorgezet. Ook A.S. Rieme was tijdens deze 2 dagen van de partij.
Ik geef jullie graag een overzicht van de geleverde prestaties.

Zaterdag 9 oktober: Gentbrugge
Iedereen die ’s morgens zijn gordijnen of rolluiken open deed zag meteen dat het een mooie herfstdag ging worden, want de zon was al van in de vroege ochtend van de partij. Wie had dit kunnen dromen na een regenachtig begin van de week.
Zon en dan zijn de atleten altijd goed gemutst om te presteren.
Met 10 vikingen trokken we richting Gentbrugge om er het beste van zichzelf te geven.
1 cadet, 4 scholieren, 3 junioren, 1 senior en 1 master.
We beginnen ons overzicht bij de jongste.

Cadetten Dames

Amy van Hyfte
Amy deed mee aan de 100m en deed het naar mijn bescheiden mening niet slecht. Amy is niet echt dol op wedstrijden, maar als de trainer het vraagt staat ze er toch altijd met de nodige inzet.
Amy liep haar reeks in 14.75 en dat is net iets boven haar persoonlijk record. Proficiat met je deelname en geleverde prestatie en veel succes in het winterseizoen.


Scholieren Dames

Eline De Muynck
Eline is een atlete die zowel in de meerkamp als in de sprint haar mannetje weet te staan en vandaag heeft ze dit weer eens bewezen.
Eline liep in de reeksen van de 100m een mooie PR van 13.22 maar de wind was jammer genoeg iets teveel. Ze behaalde wel de 5de plaats, die recht gaf op een finale plaats.
In die finale liep ze terug een mooie tijd. Nu was het wel een geldige wind en een geldige PR: 13.30 Dat leverde haar in totaal de 5de tijd op: dikke proficiat.
Later op de middag deed ze ook de 200m en ook daar verbeterde ze haar eigen PR. Haar nieuwe besttijd is nu 27.27. Daarmee haalde ze in totaal de 7de tijd.
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestaties. Veel succes in het winterseizoen.

Margaux Temmerman
Margaux is een atlete die bij Xavier traint, maar ook haar mannetje weet te staan in de sprintnummers.
Ook zij deed mee aan de 100m en de 200m. Bij de 100m reeksen zat ze in dezelfde reeks als Eline en ook zij liep een nieuwe PR (12.97) maar omwille
van de wind ook niet geldig. Wel een 4de plaats en ticket voor de finale.
In die finale liep ze naar een 4de plaats ,wel met geldige wind en ook naar een nieuw PR 13.06.
Ook zij liep daarna nog de 200m en daar behaalde ze de 6de tijd en dat in 27.26. Net iets boven haar eigen PR.
Proficiat met je deelname en geleverde prestaties. Veel succes in het winterseizoen.

Miek Lagaysse
Miek traint samen met haar mama Tine en die twee peppen elkaar ook op. Het is mooi om te zien hoe moeder en dochter samen strijden maar vandaag liepen ze elk in hun eigen categorie want Miek is nog maar scholier, terwijl Tine bij de masters loopt.
Miek deed mee aan de 200m. Ze deed het niet slecht, ook al was ze niet echt tevreden. Ze eindigde in totaal op een 9de plaats en zelfs met een verbetering van haar PR die nu 28.63 bedraagt.
Proficiat met je deelname en geleverde prestatie. Veel succes in het winterseizoen.

Scholieren Heren

Victor De Poorter
Victor, ook een atleet die bij Xavier traint maar de laatste trainingen ook eens zijn licht had opgestoken bij het sprintteam. Hij deed mee aan de 400m.
Hij had er zin in, ook was hij de jongste van het gezelschap.
Victor liet zich niet afschrikken door die mannen die een jaar ouder waren, integendeel, hij legde hen het vuur aan de schenen en ging tot op 250m goed mee. Hij legde beslag op de 4de plaats plaats en zelfs met een nieuw PR: 54.07.
Proficiat met je deelname en geleverde prestatie. Veel succes in het winterseizoen.

Junioren Dames

Charlotte Roose
Charlotte, de vriendin van onze Thomas van Herreweghe (Den Cedric Van Branthegem van Rieme) is een atlete waar ik heel veel respect voor heb. Ze is het levende bewijs dat je met geduld en veel inzet mooie dingen kunt laten zien.
Charlotte is een atlete die nooit opgeeft, altijd zal strijden om haar tijden te verbeteren en dat heeft ze vandaag terug gedaan.
Op de 100m liep ze in de rechtstreekse finale een nieuw PR: 15.07 en later op de 200m deed ze dit nog eens opnieuw: 31.44
Zo zie je maar dat als je regelmatig traint en in jezelf gelooft, kom je er wel.
Ben dan ook trots dat zij in onze groep zit.
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestaties. Veel succes in het winterseizoen.

Stephanie Van Hyfte
Stephanie is een atlete die de voorbije jaren behoorlijk wat pech heeft gekend maar toch telkens terugkomt om te presteren, daar neem ik mijn hoed voor af.
En nu 3 dagen voor het PK sloeg het noodlot terug toe. Door een zware hoestbui had ze heel veel pijn in haar ribben.
Doch verbeet ze de pijn om mee te kunnen doen aan de 100m en 200m.
Ze deed het nog redelijk behoorlijk en liep een tijd van 14.05. Niet slecht als je weet dat haar PR 13.73 is.
Na de wedstrijd had ze teveel pijn en heeft ze wijselijk de 200m niet gelopen. Herstel nu maar goed en hopelijk ben je snel terug de oude.
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestatie. Veel succes in het winterseizoen.

Lisa De Bock
Lisa is net zoals Eline een atlete die zich thuis voelt in de meerkamp maar ook een stukje kan sprinten.
Vandaag deed ze mee aan de 200m en dat deed ze met verve.
Ze eindigde 3de in een nieuw PR van 26.95 met een bronzen medaille erbovenop.
Achteraf zei ze dat ze in Ninove gaat meedoen aan de 400m horden en 400m vlak. 2 nummers om bij te sterven maar waar ik enorm veel respect voor heb.
Hoe ze het in Ninove er van af bracht lees je verder in dit verslag. Maar voor vandaag een dikke proficiat met geleverde prestatie en bronzen medaille.


Senioren Heren

Niels De Wilde
Niels is een atleet van Marnix en als je hem ziet altijd met de glimlach op het gezicht. Hij deed vandaag mee aan de 5000m.
Normaal ging Luc Dellaert ook meedoen maar door omstandigheden was hij niet aanwezig en zo was Niels de enige viking die onze kleuren moest verdedigen.
Niels is een G-atleet maar wel iemand die zich volledig inzet en altijd probeert het beste van zich zelf te geven. Tijdens de wedstrijd speelde hij regelmatig haasje over met een atleet van Ronse atletiek team maar moest de laatste 150m toch de duimen leggen voor deze atleet. Niels liep een behoorlijke wedstrijd en eindigde in een tijd van 19.03.61.
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestatie. Veel succes in het winterseizoen.


Masters Dames
Eerst en vooral wil ik meedelen dat er normaal nog 2 dames zouden meedoen aan de 800m.
Met name Elke De Vreese en Christine De Roose, maar door een val en schouder uit de kom heeft Elke
moeten afzeggen en door onvoorziene omstandigheden was Christine ook niet aanwezig.
Maar hierbij wens ik Elke heel veel beterschap


Tine Ghyselen
Tine is een vaste waarde als het op kampioenschappen aankomt. Ze is altijd aanwezig en doet het meestal niet slecht. Vandaag deed ze mee aan de 200m. Ook dit deed ze prima.
Zelf was ze niet echt content over haar race en start, maar ze haalde wel een 1ste plaats in haar categorie.
Dikke proficiat. Oké, er waren er maar 2 maar toch, Tine was er en de rest had ongelijk.
Ze liep er zelf nog een PR bovenop: haar besttijd is nu 29.53
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestatie. Veel succes in het winterseizoen.

Resultaat van deze mooie zonnige eerste PK-dag: brons: voor Lisa De Bock in de 200m Junioren Dames.

Zondag 10 oktober: Ninove
Dag 2 van het PK: bij het opstaan zag de hemel er nog wat mistig uit, maar hoe dichter we bij de start van
het PK waren hoe helderder de hemel werd
Vandaag waren er 4 Riemse krijgers aanwezig en ook hier geef ik graag een overzicht.

Scholieren Dames

Julie Ornelis
Julie deed vandaag mee aan de 1500m. Zoals de meeste weten wordt er op een kampioenschap eerder gelopen voor een goede plaats dan voor een goede tijd en dat was in de reeks van julie niet anders. De wedstrijd kwam traag op gang maar in de laatste ronde versnelde Julie naar een mooie 3de plaats, maar
omdat het een reeks was met verschillende categorieën werd Julie in totaal 2de wat een mooie zilveren medaille opleverde. Dit in een tijd van 5.20.81.
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestatie. Veel succes in het winterseizoen.


Junioren Dames

Lisa De Bock
Lisa had vandaag voor de 2 zwaarste nummers gekozen, met name de 400m horden en de 400m vlak.
Daar zat er maar 1h15 tussen. Ze begon met de 400m horden. Ook was ze als Juniore maar als enige en leek het makkelijk om de gouden medaille binnen te rijven, toch moest ze ervoor zorgen dat haar race perfect verliep. Geen valse start, geen twijfel bij de hordes en vooral geen hordes opzij duwen met de
handen.
Maar Lisa deed alles perfect en liep haar race in een tijd van 1.10.48 dus de gouden medaille was binnen. Even rusten en dan klaar maken voor de 400m.
In die 400m waren er 3 junioren dus moest Lisa alle zeilen bijzetten wou ze opnieuw een gouden medaille in de wacht slepen. Na een mooie wedstrijd werd ze 3de, dus de bronzen medaille kwam om haar nek terecht. Haar tijd was 1.01.53
Dikke proficiat met je 2 behaalde medailles en dit op 2 zware atletieknummers.
Voor Lisa was het ook de laatste wedstrijd als Juniore. Vanaf nu zien we haar terug bij de senioren. Veel succes alvast toegewenst.
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestaties. Veel succes in het winterseizoen.


Junioren Heren

Thomas Van Herreweghe
Als ik over Thomas schrijf doe ik dat met trots in mijn hart, want wat deze atleet het voorbije seizoen heeft laten zien, daar doe ik als trainer mijn hoedje voor af.
Thomas is aan het seizoen begonnen met maar 1 doel, de 2 clubrecords op de 100m en 200m van de tabellen te lopen. Die stonden sinds 1992 (100m ) en 1993 (200m) op naam van Bart Valent. Die was in zijn tijd ook al een serieuze topper.
Deze van de 200m had hij een maand geleden al gebroken. Van 22.63 naar 22.48. Nu, op de laatste wedstrijd van het seizoen, alsook zijn laatste wedstrijd als junior had hij nog 1 kans om ook die 11.23 op de 100m eens scherper te zetten, wetende dat Thomas zijn beste tijd 11.26 is.
In de reeksen liep hij naar een evenaring van zijn beste tijd: 11.26. Daar behaalde hij ook de 1ste plaats mee (ze waren maar met 2 junioren). Maar de wedstrijdleiding had beslist dat elke categorie ook nog eens een finale moest lopen, ongeacht het aantal deelnemers, dus een paar uur later liep Thomas een finale met 2 deelnemers. Wat hij daar uit zijn spikes toverde was prachtig om te zien.
Hij haalde de finish als 1ste in een tijd van 11.16 (Nieuw CR)!!!! Euforie bij de trainer, ouders, vriendin en supporters. Wat een prestatie, welke hem een gouden medaille opleverde. Maar na de euforie kwam de realiteit want 2 uur later stond ook nog de 200m op het programma. Op die 200m waren ze met 4 junioren en moest Thomas alles uit de kast halen om deze finale te winnen, want er was een atleet van STAX die hem het vuur aan de schenen legde, maar Thomas vocht als een Viking en kwam als 1ste over de finish in een tijd van 22.56.
De 2e gouden medaille was binnen.


Senioren Heren

Sander Colpaert
Onze Sander: door zijn studies en nog andere omstandigheden is het voor hem niet makkelijk om regelmatig op training te zijn, laat staan om eens een periode deftig te trainen, maar als hij aanwezig is zal hij altijd met de volle 100% zijn trainingen afwerken, alsook als hij wedstrijd doet zal hij altijd strijden en het beste van zich zelf geven.

Vandaag deed hij mee aan de 100m en de 200m.
In de reeksen van de 100m liep hij 12.12 en behaalde daarmee de 7de tijd, die rechtstreeks een ticket opleverde voor de finale.
In die finale haalde hij opnieuw de 7de plaats en dat met een tijd van 12.18
Later op de avond liep hij nog de 200m en daar behaalde hij de 8ste plaats in een tijd van 24.98
Proficiat met jouw deelname en geleverde prestaties. Veel succes in het winterseizoen.


Resultaat van de dag:
Goud: Thomas Van Herreweghe: 100m Junioren Heren
Goud: Thomas Van Herreweghe: 200m Junioren Heren
Goud: Lisa De Bock: 400m horden Junioren Dames
Zilver: Julie Orniles: 1500m Scholieren Dames
Brons: Lisa De Bock: 400m Junioren Dames


Zo beste sportvrienden, dit was mij het weekendje wel! 2 dagen genoten van mooi weer en mooie prestaties!
Ik dank dan ook alle aanwezig atleten met hun geleverde prestaties en bhehaalde medailles en ook mijn dank aan de meegereisde supporters/ouders voor de morele steun.


Met sportieve groet
Sprinttrainer
Glenn Coene
A.S.Rieme