Op zondag 28 januari 2024 stonden de Vlaamse Kampioenschappen Alle Cat. indoor op het programma: Er waren maar 2 Riemse Vikings aanwezig maar die zorgden voor een mooie namiddag.

Dankzij de goede zorgen en taxi Chantal ( mama van Thomas) kon de ondergetekende trainer ook aanwezig zijn in de topsporthal. Even kort uitleggen: Trainer Glenn heeft zijn achillespees gescheurd en zal enkele weken moeten revalideren en is dus aangewezen op de goede zorgen van vrienden en familie en nu zoals vandaag op de goede zorgen van mama Chantal. Bij deze mijn dank hierbij.

Maar nu gaan we het over de echte helden hebben, de mannen die de piste lieten branden.

Thomas Van Herreweghe

Het kampioenschap van Vlaanderen is voor een sprinter een vermoeide dag want als je de 60m en de 200m mee doet dan loop je eerst reeksen ( ook bij een 200m) en als je dan een goede tijd neerzet dan kan je nog een finale plaats verdienen. Bij de 60m heb je een A&B finale; bij de 200m enkel een A Finale

Nu Thomas was geselecteerd voor beide nummers en met telkens 1 uur tussen de nummers wist je dat dit voor hem een hele uitdaging werd

op de 60m was Thomas weg als een pijl uit een boog( reactie van 0,138) wat heel sterk is.

Hij kwam in zijn reeks als 4de over de finish en klokte een tijd van 7.10.

Direct goed voor een nieuwe pr en nieuw cr. Zijn besttijd was 7.13: Met deze 7.10 zet hij zich op de 1ste plaats van best gelopen tijden ooit van een riemenaar op de 60m indoor

Het vorige record was van zijn vroegere trainingspartner Bjarne Moreau die ooit als scholier 7.11 liep.

Met 24 waren ze en Thomas wist de 16 plaats te behalen. Juist genoeg voor een plaats in de

B-finale.

Reeksen 60m: 14h10

reeksen 200m: 15h20

Finale 60m: 16h05

Dus Thomas wist wat hem te doen stond.

Eerst nog wat opwarmen om een goede 200m uit zijn benen te schudden en dan nog eens een finale 60m lopen

De 200m:

Thomas liep in de 1ste reeks en was terug sterk weg; echter een kleine aarzeling in zijn start zorgde ervoor dat hij op achtervolgen aangewezen was en dat hij alles de kast haalde om een mooie tijd neer te zetten. Hij kwam uiteindelijk over de finish in een tijd van 22.37: zijn beste is 22.21.

En dan begon het rekenwerk want er konden er maar 6 de finale lopen en Thomas eindigde met de 22.37 op de 9de plaats: Wat zeker niet slecht is als je de tegenstand zag.

Dus na de 200m even recupereren en zich klaarmaken voor de B- finale 60m.

Daar zag je dat hij toch nog wat moe was van die 200m maar Thomas liep toch nog een deftige race en eindigde 8ste in een tijd van 7.30: Toch proficiat met u geleverde prestaties

De tweede viking die de piste mocht betreden was onze 800m loper Joachim Bafort.

Joachim, die net zijn laatste examen achter de rug had, was goed gemotiveerd om nog eens zijn kunsten te laten zien.

In de 2de en snelste reeks begon Joachim aan zijn race op weg naar hopelijk een mooie tijd en misschien wel een plaats op het podium. Er werd hard gelopen maar Joachim vocht zich toch een plaats in voor de voorste geleerden van de race. Hij liep tactisch maar moest in de laatste ronde toch even de voorste linie lossen om dan als 6de over de finish te komen in een toch nog mooie tijd van 1.55.83: Joachim zijn beste tijd is 1.53.00 dus slecht is dit zeker niet.

We wensen Joachim alvast veel succes toe in zijn verdere carrière en hopelijk mogen we nog veel mooie dingen van hem zien.

spurttrainer Glenn