Veel regen en dus ook een zwaar parcours zondag op de CrossCup in Roeselare. Tijdens deze veldloop kan je je ook plaatsen voor het EK cross. Tot zover kwam het niet voor onze Riemse deelnemers. Puike prestaties leverde het wel op. Zo won Hilde Vanhessche de wedstrijd bij de masters +50.

Hilde startte snel en nam meteen wat voorsprong. Die liet ze niet meer los en zo boekte ze haar eerste overwinning van het seizoen. Nadia De Rycke sukkelt met de achillespezen maar dat weerhield er haar niet van om de bronzen medaille in deze wedstrijd te pakken. Proficiat dames! (4)

Maar keren we even terug naar de jeugdreeksen waar we Tibo Van Parys zagen meelopen bij de benjamins jongens. Goed gedaan Tibo!

Terug naar de oudere reeksen met Eric Claus die als derde M60’er over de streep kwam. In totaal werd hij 21e 50+’er. (27)

Bij de seniores dames diende er bijna 7km te worden afgelegd. Da’s veel maar toch nog maar een voorproefje van de afstanden die de vrouwen na Nieuwjaar zullen voorgeschoteld krijgen. Dan zullen ze in de CC dezelfde afstand als de heren moet lopen. Katrijn Vande Riviere weet dus waarvoor ze traint. Ze werd in Roeselare zestiende. (33)

In de korte cross zagen we Anne Sevryugina als 31e aankomen. Veerle Van Campenhout pakte de 34e plaats. (35)

Daan Bostyn wilde zich na zijn twee overwinningen in Aalter en Deinze eens meten met de Belgische top. Met zijn dertiende plaats deed hij het verre van onaardig. Niet vergeten immers dat er in deze wedstrijd ook nog derdejaarsjuniores meeliepen. (50)

Bij de masters +35 was er een derde plaats voor Anneleen Vande Riviere en bij haar mannelijke collega’s zagen we Ruud Naudts elfde worden. (43)