De weergoden zijn de atleten al de hele week gunstig gezind. Ook Lokeren kon rekenen op nagenoeg windstille condities en ideale temperaturen van om en bij de 20gr. Menig PR sneuvelde dan ook op de Lokerse blauwe piste.

Jelke De Pape combineerde als meerkampster kogel en ver. Maar ze had een mindere dag en moest vrede nemen met prestaties die onder haar normale kunnen liggen. Onze Wachtebeekse scholiere stootte de kogel 8m95 ver en landde na 4m85 in de zandbak. Daarbij speelden ook haar schenen weer op. Volgende keer meer geluk Jelke!

In de 800m wilde Niels De Wilde graag zijn tijd van 2.20 van het BK AMH bevestigen. (Daarmee greep hij ook brons trouwens) En dat lukte want in 2.21.99 liep hij weer dik onder zijn vroegere PR’s.

In de 3000m hadden we twee vertegenwoordigers. Brecht De Meulenaere mocht in de A-reeks starten maar dat was niet echt een cadeau. Hij probeerde goed aan te klampen maar viel alleen. “De twee laatste ronden waren er te veel aan. Ik heb nog wat extra training nodig”, klonk het na afloop. Volgende keer wil hij opnieuw richting 8.50 gaan. In Lokeren duidde de klok 9.01.26 aan voor Brecht.

Anneleen Vande Riviere toonde op haar laatste trainingen dat de grote vorm dichtbij was maar op wedstrijd kwam dat er nog niet uit. Lokeren bood opnieuw een mooie kans om te laten zien wat ze momenteel in haar mars heeft. Ze trof een ideale wedstrijd aan. Een niet te snel aanvangstempo loodste haar met frisse benen naar de laatste kilometer. Daarin stak ze nog een tandje bij en dankzij een stevige eindsprint dook ze in 10.16.81 (= PR) diep onder de vooraf verhoopte 10.25.

Tot slot nog de prestaties van Patrick Baeke belichten. Patrick kwam al vroeg op de dag in actie op de Memorial François Van Den Branden. Zijn discus landde na 32m27 op de grond. Zijn kogel maakte na 10m63 contact met Moeder Aarde. En daar leek hij tevreden mee.