In Deinze zagen we veel blauw-geel bij de cadetten en scholieren. Een overzichtje.

Bij de cadetten meisjes zagen we opnieuw sterke prestaties van Marthe De Pauw (8e), Janne Vergote (9e) en Cato Marlier (10e). Maar ook Alessandra Vermote, die wel iets te snel was gestart en zich ook niet zo lekker voelde, (23e) en Arlieke Welvaert (24e) behaalden een mooie plek. Even vermelden dat deze meiden allemaal eerstejaars zijn. Dat belooft dus voor volgende winter! (35)

Bij de cadetten jongens was het genieten van de wedstrijd van Louis Van Daele. Alweer vertrokken als een speer vreesde trainer Xavier dat hij iets te snel zijn pijlen zou verschieten, maar niets was minder waar. Louis hield stand, al voelde hij de hete adem van de nummer twee in zijn nek en moest hij nog alles uit de kast halen om toch te kunnen zegevieren. Dikke proficiat Louis met je eerste overwinning bij de cadetten! Felicitaties ook voor Miro De Smet met zijn 21e plaats, wat echt goed is na z’n mindere zomer. Gefeliciteerd ook voor Seppe Goudepenne (42e), Jules Leyns (47e) en Loek Schuermans (50e) met hun inzet en doorzettingsvermogen. Jules vertrouwde me zelfs toe dat hij veldlopen stiekem leuk begint te vinden 😉 En ik zag ook Loek met een grote glimlach op zijn mond de finish overschrijden. (52)

Bij de scholieren jongens startten Xander Sesselle en Helder De Baere goed mee maar ze ondervonden al snel dat er dit keer heel wat sterke concurrenten aan de start stonden. Helder liep als eerstejaars een hele knappe race en dook net de top tien binnen. Xander kreeg af te rekenen met steken aan de lever en moest vaart minderen. Hij werd 21e. Volgende keer beter Xander! Ewoud Verkaaik zie ik elke week beter worden, en hij klokte ditmaal af als 24e. Mooi zo. Tibo Welvaert bracht me het goede nieuws dat hij dit keer geen last had van zijn schouders. Nu eens diep gaan en een beetje meer afzien en hij kan zeker nog een stuk beter dan de 30e plaats. (34)