Onder de zalige herfstzon trokken een 35-tal Riemse vikings richting Aalter voor de eerste individuele veldloop van dit seizoen. We konden onze nieuwe singletjes al eens tonen, al was het toch even zoeken om onze Riemse atleetjes te herkennen.

Bij de kangoeroes en benjamins werd telkens een deel van de wedstrijd met voorlopers gelopen en voor deze atleetjes wordt er sinds dit jaar geen uitslag opgemaakt. Elle Moulin beet de spits af en liep bij de kangoeroe meisjes naar een mooie plaats. Bij de kangoeroe jongens stond Josse De Wever aan de start. Hij kwam als eerste over de meet.

Niet veel later stonden de eerstejaars benjamins meisjes klaar voor hun rondje van 750 meter. Heleen Van Parys werd knap 3e, niet veel later gevolgd door Eloise Van Damme en Lieze De Zutter. Zij genoten duidelijk van de cross-sfeer. Bij de oudste benjamins meisjes verdedigden Elodie Van Gelderen en Esmée Haes de Riemse kleuren. Zij liepen allebei de longen uit hun lijf en konden een mooie versnelling inzetten op het einde.

Bij de benjamins jongens van 2014 stonden 3 stoere vikings aan de start. Henri Van Daele eindigde mooi vooraan het pak en ook Yaro De Weweire en Timo Cocquyt zetten knappe prestaties neer.

De pupillen kregen een parcours van 1105 meter voorgeschoteld. De eerstejaars meisjes stonden met 5 Riemenaren aan de start te popelen in een groep van 44 atleetjes. In deze reeks mocht Elise Van Parys met haar 2e plaats op het podium staan. Amber Baetens eindigde als 8e gevolgd door Nimke Devos (11), Mariek Van Poucke (16) en Elene Van Damme (24) die stuk voor stuk een knappe wedstrijd liepen. Bij de oudste pupillen meisjes gaven Maud De Pauw en Maité Haes het beste van zichzelf. Zij eindigden knap als 5e en 40e in een pak van 46 lopers.

Na de meisjes kwamen ook de pupillen jongens aan de beurt. Aymeric De Kesel kwam als 26e over de finish, gevolgd door zijn vriendjes Bent Schuermans (30) en Warre De Wever (34) die het ook super deden. In totaal kwamen in deze reeks 44 jongens aan. De tweedejaars pupillen jongens stonden met 54 aan de start, waarvan er 5 onze kleuren verdedigden. Lars Marlier werd 25e, Xander De Zutter 31e, Djavo De Pauw 43e, Levi Saey 47e en Jason Saey 54e.

Iets voor 14u was het de beurt aan de miniemen meisjes. Marthe De Pauw en Cato Marlier verkenden het parcours, maar wegens pijn in de voet kon Cato niet starten. Zij supporterde dan extra hard voor Marthe die knap als 9e over de finish liep in een pak van 29 atletes.

Bij de miniemen jongens verdedigden 6 jongens onze club. De drie eerstejaars Charles Van Daele, Thor Van Acker en Noah Gysel deelden alle drie hun wedstrijd mooi in en eindigden op plaatsen 12, 41 en 60 op een totaal van 64 jongens. De tweedejaars waren met 34. Lars Van der Leene, die toch wat zenuwachtig aan de start stond, won hier zijn reeks. Ook Loek Schuermans (21) en Jules Leyns (28) gaven het beste van zichzelf op hun parcours van 1935 meter.

Trainers Jan, Hilde en Lies zorgden voor de opwarming en extra aanmoedigingen op het parcours en ook zij genoten van al deze straffe prestaties. We hopen dat jullie de veldloopkriebels te pakken hebben en volgende week in Deinze ook massaal aanwezig zijn. Een dikke proficiat aan al onze jeugdatleetjes voor hun inzet en mooie prestaties!