Al voor de tweede keer dit seizoen stond er, door gebrek aan VAL-wedstrijde,n een minicross op het programma voor onze jeugdatleten, op eigen terrein. Al vanaf 15u waren onze parcoursbouwers in de weer. Zij slaagden er in een rondje van 560m op te zetten, exact de afstand voor onze kangoeroes. 

De meisjes kangoeroes startten met z’n 10-en o.b.v. trainer Wout. Wout loodste hen tot ongeveer 250m ver. Daarna mochten de atleetjes strijden voor de medailles. En dat deden ze met veel inzet! Alixe Heynssens kwam als eerste uit de bocht richting eindmeet, maar Alexine Rondas beschikte over de snelste eindspurt, zodat ze voor de tweede keer het goud pakte. Het zilver was voor Alixe. Heleen Van Parys werd mooi 3de, nadat ze vorige minicross ook al het podium op mocht. 

Even later stonden bijna 20 kangoeroe jongens paraat voor hun wedstrijd. Trainster Eva was voorlopster van dienst. De zege ging hier naar Louis Corneille die het haalde voor Lowiek Leroy. Julian Heynssens spurtte naar de derde podiumplaats.

Een dikke proficiat aan al onze kangoeroes die de 560m zonder problemen aflegden! Sterk!