Zondag 15-01-2023 zal ons nog lang geheugen met heel veel sterke prestaties. Ook al waren de weergoden ons niet echt gezind.

Wind-modder-hoogtemeters-regen en koude, kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een echte cross van te maken.  Onze atleten lieten het niet aan hun hart komen. Als 3de grootste club met niet minder dan 85 deelnemers werden heel wat mooie prestaties, medailles en bekers gewonnen, Ik denk niet dat er een club meer vertegenwoordigd was op het podium dan de onze.

Niels de Wilde liep al erg vroeg zijn wedstrijd bij de G-atleten. Hij haalde een sterke 2e plaats.

Bij onze masters dames en heren + 50 worden de reeksen per 5 jaar ingedeeld. We konden bijna onze ogen niet geloven wat Nadia De Rycke ten berde bracht. Na een goed ingedeelde wedstrijd, waarbij ze het kopwerk niet schuwde, klopte ze voor het eerst deze winter Christ Willems van KAAG en werd eerder onverwacht maar verdiend provinciaal kampioen. Op de 3de plaats zagen we ook een goed lopende Hilde Vanhessche en mocht mee op het podium. Hilde gaf me wel te horen dat zo’n parcours niet echt haar ding is. En ja, nieuwkomer Franka Bogaert zorgde ervoor dat de helft van de +50tigers Riemse atleten waren.  Ze liep de eerste keer in clubkleuren en stelde niet teleur als 6de.

Bij de dames + 55 was onze Christine De Roose de beste en mocht net als Nadia het hoogste schavotje betreden. Proficiat dames!!! (samen 10  dames +50). Zo haalden onze dames de overwinning in het clubklassement.

In de categorie + 60 passeerden  2 Riemse deelnemers. Hier werd Luc Dellaert mooi 3de en mocht net als zijn vrouwtje het podium betreden op plaats 3. Iets verder zagen we Eric Claus die een 4de plaats wist te bemachtigen. Een lust voor het oog om onze iets oudere jeugd met zoveel inzet aan het werk te zien.(samen 34 heren +50)

Bij de jongere dames werden de junioren, seniores en masters dames tot 50 allen samen het veld ingestuurd.

Het startschot was nog maar net gegeven en heel vlug was er afscheiding vooraan met Katrijn Vande Riviere. Niemand was opgewassen tegen haar suprematie, Katrijn bouwde stelselmatig haar voorsprong uit en won verdiend de provinciale titel en haar 3de overwinning dit seizoen. Ik denk dat ze klaar is om volgende week de start te nemen in de crosscup in Hannuit.

Zoals ik eigenlijk al in gedachten had liep Jolien Van Hoorebeke op dit parcours een dijk van een wedstrijd. Met een 4-tal aan elkaar gewaagde atletes had Jolien op het laatste de beste papieren en werd oververdiend 2de. (16)Proficiat Katrijn en Jolien met jullie podium!!!

Ook de juniores dames werden mee het veld ingestuurd voor een 6km lange wedstrijd. Hier was Lise Mussely onze enige Viking. Lise verdedigde zich kranig en werd mooi 6de .(8)

Tussen al dit jongere geweld waren onze masters W35, W40 en W45 ook aan het werk.

Met meer dan gewone aandacht werd uitgekeken naar Lien Langeraert bij de W35. Lien is deze winter nog steeds ongeslagen. Er kwam wel heel sterke concurrentie van Liesselot Beck van ACW . Ook zij is individueel bij mijn weten nog niet verslagen deze winter  en… was tevens vorig jaar Belgisch kampioen bij de W35. Het werd dan ook een heel mooie strijd tss Lien en Lieselotte. Maar na ongeveer 1 ronde nam Lien het initiatief en zette haar concurrente op kleine achterstand die ze iedere ronde uitdiepte. Het werd dan ook een heel mooie provinciale titel met een 7de overwinning. Proficiat Lien.

Iets verder zagen we Anneleen Vande Riviere ook knokken voor het podium. Anneleen heeft deze winter af te rekenen gehad met een zware verkoudheid en ziekte. Toch liet ze het niet aan haar hart komen en lijfde de 3de plaats in. Proficiat Anneleen . Als 4de liep Liesbeth De Vos een meer dan degelijke wedstrijd. Al meerdere keren viel Liesbeth (die volop in marathon voorbereiding is) net naast het podium. Wedden dat het nog eens lukt om het podium te betreden!!!

Bij de W40 was het weeral prijs. Nu was het de beurt aan Petra Bruggeman. Een cross als Zottegem is echt niet haar ding. En ook zij werd deze winter niet van ziekte gespaard. Maar ze wou toch nog eens meedoen om… misschien aan  voldoende wedstrijden te komen. En of ze het goed deed, rustig gestart werd ze in haar categorie provinciaal kampioen. Ze werd van alle masters 4de. Proficiat dochter!!!

En nog konden we blijven juichen. Hier zorgde Marijke Van Bossche voor bij de +45. Marijke die terug komt van een zware knieblessure deed het uitstekend en kon zich als 2de op dit zware parcours de zilveren medaille toe eigenen. Proficiat Marijke. Ook hier was de overwinning in het clubklassement voor AS Rieme!

Foto van Gaby De Vos

Nu was het de beurt aan de junioren en masters heren.

Bij de junioren is Daan Bostyn nog niet verslagen van Oost-Vlaamse atleten dit seizoen. Dus konden we ons opwarmen aan een sterk staaltje loopwerk. Van bij de start zag ik 3 Riemse junioren op kop in de Zottegemse beemden. Dit deed mij eventjes de wenkbrauwen fronsen. Kilian Moens was de aanvoerder voor Daan en Liam De Smet. Zou dit wel goed komen? Maar eenmaal de wedstrijd goed op dreef nam Daan het commando over en met enkele  goede masters vertrok hij in zijn gekende stijl en toonde zich de sterkste van heel het pak junioren en masters. Het werd net als Lien Langeraert ook zijn 7de overwinning. Proficiat Daan.

Op heel respectabele afstand volgde  Kilian Moens in 2de positie. Wij weten dat Kilian er durft in vliegen van in het begin, en loste met bravoure de verwachtingen in. Enkel in de laatste hectometers werd hij nog geremonteerd door een atleet van AVLO en  werd mooi 3de.Nr 1 en 3 op het podium van AS Rieme kan tellen.  Wie ons ook verraste was Liam De Smet. Zijn snelle start heeft hij zo goed en zo kwaad mogelijk verteerd en eindigde op een voor hem verdienstelijke 7de plaats. Hiermee wonnen onze junioren met Daan, Kilian en Liam het clubklassement en werden net als onze scholieren provinciaal clubkampioen. Proficiat jongens. (15)

Tussen al dit jong geweld waren ook de masters actief waarin we 4 Blauw-Gelen mochten bewonderen. Xavier Rondas was veruit onze beste man en liep nochtans op een parcours dat hem niet echt ligt een dijk van een wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde schoof hij beetje bij beetje op en behaalde een heel mooie 2de plaats bij de M40. Heel knap Xavier!!!

Ruud Nauds volgde mijn inziens op iets te ruime afstand. Maar had daar zijn redenen voor. Het was de avond ervoor nogal laat geworden en dit liet zich voelen. Een 7de plaats  bij de M35 was voor hem dan ook het hoogst haalbare .

Onze 3de man was David Peerden. David is momenteel in voorbereiding voor de marathon maar wou zich graag nog eens meten met de tegenstand. Hij liep een verdienstelijke wedstrijd en werd 14de bij de M35.

Nog iets verder was het aan Jan De Kesel. Hij deelde zijn wedstrijd goed in naar zijn vermogen. Jan is eerder een baanloper en moest op de noeste ondergrond diep in zijn krachten gaan. Ook het feit dat hij al vroeg aanwezig was om de jeugd de nodige opwarming te geven, siert hem. Het werd een 17de plaats bij de M40. (samen 58 masters)

Als laatste wedstrijden kwamen de korte crossen aan de beurt. En voor de deelnemers was het iets minder leuk aangezien de hemelsluizen zich weer open zetten. Bij de dames zagen we 2 Blauw-gelen. Nogal moedig gestart liep Anna Sevryugina naar een 10de plek. Ook zij had tijdens de week af te rekenen gehad met een zware hoest en dit liet zich nog gevoelen. Veerle Van Campenhout was onze 2de vertegenwoordiger. Waar zij de moed haalt om steeds bij het wedstrijdgebeuren zowel bij de jeugd als voor zich zelf erbij te zijn is een raadsel.  Veerle weerde zich kranig en werd bij het veel jongere geweld 17de. (18)

Tot slot waren de heren aan de beurt. Hier was Brecht De Meulenaere  onze beste man. Brecht had niet zijn beste dag liet hij mij verstaan en eindigde in een toch wel sterk gezelschap 15de.

Wie ons ook verraste was  Christophe Raes als 21ste. Hij liep een zeer degelijke wedstrijd en werd zelfs 1ste master in dit jong gezelschap. Als eerder een 400m loper kon hij ons respect afdwingen. (31)

Proficiat aan alle deelnemers en medaillewinnaars. Ook een dank aan de talrijke Riemse supporters . Dit scheelt voor onze atleten een slok, op een borrel!!

Hopelijk ben ik niemand vergeten.

                                                                                                             MARNIX BRUGGEMAN