Hoogtij was het voor AS Rieme op zondag 13 November op de cross in Aalter. Een goed bezet deelnemersveld en maar liefst 82 vikings waaronder 50 jeugdatleten stonden aan de startlijn. Hiermee was AS Rieme de best vertegenwoordigde club.

De dichte mist trok net voor de start als een gordijn weg en onze 7 debuterende kangoeroes werden luidkeels de eindstreep overgeroepen door de talrijk aanwezige supporters. De Kangoeroe Meisjes Kjenta De Pauw en Febe Van Hijfte staken kennelijk reeds hun licht op bij grote broers Djavo en Tiago, en opa voorzitter Erik Van Hijfte. Ook de Kangoeroe Jongens deden het voortreffelijk en traden in de voetsporen van grote broers en papa’s. Op de vierde plaats kwam Renaud Stas over de meet. Naar eigen zeggen kan hij heel goed lopen en hij overweegt sportman te worden later als het toch geen bakker zou worden. Ook een dikke proficiat voor Simon Augustyn, Emiel De Wever, Kyan De Weweire en Achilles De Kesel.

Bij de Benjamin 1ste Meisjes kwam Ella Moulin als eerste van 28 deelnemers over de streep. Ze liet haar concurrent tijdens de eindspurt na een spijtige valpartij achter zich. Ook Maité Van Hyfte deed het zeer goed. De hechte groep 2de jaars Benjamins Meisjes stonden ondertussen te popelen aan de start. Heleen Van Parys nam het voortouw, en haar vriendinnen Eloise Van Damme, Febe Baetens, Delphine Lasseel, Gloria Moens, en Louka De Smet liepen gretig in haar spoor. Dan was het tijd voor de jongens. Winst bij de 1ste jaars met Josse De Wever die de 34 andere deelnemers achter zich liet. Even later kwamen Kamiel Wyngaerd en August Matthys mooi achter elkaar aan. De laatste race bij de Benjamins was voor de Jongens geboren in 2014 met 9 vikings aan de start. Een dikke proficiat voor Aster Stas, Tibo Van Parys, Tiago De Pauw, Lucas Van de Walle, Yaro De Weweire, Timo Cocquyt, Henri Van Daele, Ove-Larsson Vereecke en Lowie Vangansbeke.

Naarmate de dag vordert worden de kinderen groter en wordt er ook een eindklassement opgesteld. Bij de Pupillen 1ste jaar meisjes had Elodie Van Gelderen er graag een paar vriendinnetjes van AS Rieme bijgehad maar dat nam niet weg dat ze een mooie 29ste plaats pakte op 45 meisjes. Een sterke bezetting bij de 2de jaars PUP meisjes. Elise Van Parys deed met een stevige tred het kopwerk. Ze eindigde op een hele mooie 3de plaats. Ook in de top 10 finishten Amber Baetens en Amélie Van Gelderen op een 7de en 8ste plaats. Nimke Devos nam stek 16 en Elene Van damme stek 24. Wat een toppers alle 5! Een dikke proficiat aan Nolan Maenhout, Nand Housen en Lars Van Durme die zich staande hielden in een sterk bezette reeks 1ste jaar PUP jongens met 49 deelnemers. Bij de 2de jaar PUP jongens had Briek Stas de kopgroep laten gaan maar boekte toch een mooi resultaat als eerste Riemse atleet op een 7de plaats. Bavo Moens loopt getrouw in het zog van Briek en nam de 9de plek. Ook Aymeric De Kesel (26de), Briek Verdegem ( 30ste) en Bent Scheurmans (33ste) deden het voortreffelijk.

Bij de miniemen meisjes nam AS Rieme 2 top-10 plaatsen. Bij de 1ste jaar nam Maud De Pauw de 9de plaats op 47 atleten. Bij de 2de jaars nam Elodie Corneillie een 6de plaats: die Kaprijkse benen hebben duidelijk meer in hun mars dan louter spurt! Kato Carré werd knap 18de op 29 deelnemers. Bij de jongens 1ste jaar MIN liepen de 3 musketiers Djavo De Pauw, Neo Verleure en Lars Marlier tesamen over de meet op stek 16, 17 en 18. Men zou kunnen denken dat ze tijdens de wedstijd hun gezellige babbeltjes gewoon hebben doorgezet, al lijkt dat wel heel straf op een totaal van 47 deelnemers. Charles Van Daele nam een hele mooie 7de stek bij de 2de jaars MIN, gevolgd door Aaron Van den Berghe en Thor Van Acker op plaats 26 en 29 op 36 deelnemers.

Bedankt aan alle deelnemers en supporters voor jullie enthousiasme! verslag : Nele Matthys