Drie cadetten, twee scholieren en een handvol masters +50 namen de start in Deinze. Met succes: Helder De Baere werd derde en Hilde Vanhessche en Mieke Suys pakten plaatsten één en twee bij de masters dames.

Flore Vergote is van alle markten thuis. Niet alleen op de piste laat ze haar snelle benen spreken, ook in het veld doet ze het verre van slecht. Ze werd knap zevende. Britte Muylaert keerde recentelijk terug naar haar oude liefde het veldlopen. In Lebbeke deed ze het een week eerder al niet slecht en ook in Deinze streed ze goed mee. Helaas kwam ze in de laatste afdaling van een heuvel ten val. Dat kostte haar enkele plaatsen maar toch wist ze nog mooi vierendertigste te worden. (55)

Helder De Baere pakte brons bij de jongens. Niet zonder slag of stoot. De nummers één en twee waren al snel gaan vliegen maar hij toonde zich de snelste van de omvangrijke achtervolgende groep. Proficiat!

Samen met de scholieren dames doken ook de masters dames +50 het veld in. Hilde Vanhessche rijfde al haar derde overwinning van het seizoen binnen. Mieke Suys volgde op korte afstand en was ongenaakbaar voor het zilver. En wat gezegd van Christine De Roose die vierde werd! (11)

Xander Sesselle was de enige scholier die de uitslag haalde. Xylian Meyvaert kon wegens last aan de knie immers niet vertrekken. Xander had wijze lessen getrokken uit zijn wedstrijd van een week eerder in Lebbeke. Niet te snel starten was de boodschap. Dat deed hij en ondanks een dipje halverwege krabbelde hij weer recht. Een mooie veertiende plek was zijn deel. (31)

Freddy Van Landeghem miste zijn debuut bij de ‘oudste’ masters niet. Lang geleden dat hij nog zo scherp stond en dat resulteert in mooie resultaten. Ditmaal werd hij zevende. Marc Mechelinck, tiende, probeerde tevergeefs dichter te komen op Freddy maar moest ook oppassen achter zich. Luc Dellaert was immers ook goed op dreef. Met zijn snelle benen won hij de sprint van zijn groepje voor de elfde plaats. (36)