Atletiekclub Deinze stond zondag 21-11-2021 garant voor niet minder dan 1323 deelnemers. Iets of wat andere omloop, maar toch een parel van een veldloop om dit van dichtbij mee te maken. Ook was er de vaststelling dat de afstanden dit jaar iets langer werden en dat geeft aan het facet veldlopen meer kleur!!!

Verslag door Marnix Bruggeman

Van Riemse zijde was de opkomst ook niet min. Met 18 deelnemers bij de senioren en masters mochten we zeker niet klagen. Met daarbij nog 3 podium plaatsen.   Een mooie overwinning van Hilde Van Hessche  en een 2de plaats voor Mieke Suys bij de W50.  Daar bovenop de sterke overwinning die Anneleen Vande Riviere etaleerde bij de jongere masters. 

De masters dames -50 werden op gang geschoten samen met de junioren en senioren dames.  Bij de senioren was Lien Langeraert  onze enige Viking . Dat ze duidelijk in een goede flow verkeerd wist men omdat ze een week ervoor als 2de  het  podium haalde in Aalter.  Alhoewel ze door verkoudheid heel wat minder kms op de teller had deed ze het toch meer dan behoorlijk. Het werd in select gezelschap een mooie 5de plaats.(27)

Bij de masters dames mochten we ons vermaken aan de sterke kwaliteit waarover onze club beschikt. Van begin tot einde liep Anneleen Vande Riviere aan de leiding bij de masters en zou die niet meer afstaan. Ze diepte zelfs stelselmatig haar voorsprong uit en mocht voor de 3de keer dit seizoen het hoogste schavotje betreden.

Op heel respectabele afstand volgden Linda Hermans  en Annelies Van Hoecke. Linda liep de eerste 4km iets wat afwachtend om dan haar vleugels te ontbinden en hiermee viel ze maar net naast het podium als 4de. Annelies zegt van haar eigen dat ze geen crossster is maar dat zag je niet direct in haar prestatie . Als 5de en duidelijk tevreden van haar wedstrijd kan dit tellen. Want wie iets van crossen kent wist dat we hier te maken hadden met een mini BK!!!

 Ook heel sterk ,maar voor mij niet verrassend zagen we Tamara Van Vooren op een heel mooie 7de plaats eindigen. Zoals we Tamara kennen start ze eerder afwachtend maar voelde zich hoe langer de wedstrijd werd meer en meer in haar sas. Haar zien we nog wel eens  dit seizoen ergens op het podium!!! 

Een verkouden Nadia De Rycke toonde nog maar eens wat ze als W45 nog uit de benen kan schudden. Tussen dit jong geweld pakte ze nog een 10de plaats ,maar niemand bleef haar voor in haar leeftijdscategorie. Bij de aankomst zag men dat ze hiervoor was ze heel diep gegaan!!!

Dan kregen we een trio Blauw-gele  Riemse dames, alhoewel er van ons oude clubkleuren niet veel meer te bespeuren is en vraagt uiteraard nog enige gewenning!  Marijke Van Bossche, Yelva Leune en Elke De Vreese liepen eerder in de beginfase in omgekeerde volgorde. Maar de onderlinge strijd was een streling voor het oog!!! Afwisselend voerden ze strijd onder elkaar en het was Marijke die het laken naar zich toetrok en knap 15de werd. Kort gevolg door Yelva  (16de) die graag de combinatie maakt tussen fietsen en lopen. Elke was niet ver uit de buurt en komt stilaan maar zeker aan haar betere conditie.

Carine Van Hulle deed het bij dit jongere gezelschap heel goed en kaapte sterk van zich afbijtend een mooie 19de plaats weg. (24)

Tot slot was er nog de lange senioren heren reeks .  Lang mogen we het wel letterlijk noemen want voor het eerst dit seizoen liepen de heren meer dan 10km. Met de nodige nostalgie kon ik terug denken aan vroeger waar het merendeel van de crossen langer was dan 10km!!!  Van Riemse zijde  konden we supportteren voor Thomas De Wilde  en Niels De Wilde.  Thomas die enkele jaren de atletiek vaarwel gezegd had, heeft  terug de microbe (die nooit weg was) te pakken. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en werd 35ste.

Niels die met kop en schouders boven de rest uitsteekt wat betreft wedstrijddeelnames, deed het in deze sterk bezette cross meer dan behoorlijk. In de wedstrijd leverde hij een strijd met zijn naaste achtervolgers en vroeg zelfs hoeveel zijn voorsprong was. Maar die was voldoende en kon als 42ste nog 3 atleten achter zich houden.

Uiteraard is crossen van een heel ander niveau dan bepaalde baanwedstrijden en joggings. (45).  Een welgemeende proficiat aan alle deelnemers